hren

MINISTAR ALADROVIĆ ZA SUTRA NAJAVIO SASTANKA S POSLODAVCIMA I SINDIKATIMA
Prve isplate minimalnih plaća na zahtjev poslodavaca, koje je osigurala Vlada zbog trenutne situacije, krenule su u srijedu, rekao je nakon sjednice Vlade, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović. Zahtjeve za isplatom do četvrtka u podne podnijelo je 29 tisuća poslodavaca i to za 170 tisuća zaposlenih.

Na bazi procjena o približno 400 tisuća zaposlenih kojima bi po zahtjevima poslodavaca pogođenim koronavirusom išle isplate minimalnih plaća, računa se da bi ta mjera kroz tri mjeseca državu stajala blizu 5 milijardi kuna.

Iz poslovne zajednice ovih su se dana čuli komentari da je paket mjera trebao biti jači, a osim otpisa umjesto odgoda poreznih davanja dio prigovora išao je i na iznos pomoći kroz isplatu minimalne plaće, pri čemu su se obično navodili primjeri nekih drugih zemalja.

Dodajmo, da je ova mjera jedna od šezdeset tri kojeje Vlada predvidjela u prvom krugu pomoći gospodarstvu. Vezano uz najave takozvanog korona zakona kojim bi se za trajanja izvanredne situacije suspendirale neke odredbe Zakona o radu ministar Aladrović je najavio da bi se u petak u 13 sati trebao održati sastanak sa socijalnim partnerima, odnosno poslodavcima i sindikatima na kojemu će se raspraviti glavna pitanja u toj sferi, prenosi Poslovni.hr.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij