hren

POPLAVA ZARAŽENIH
Organizirali smo se u tri smjene, do danas u 11 sati uzeto je 140 uzoraka, obrađeno je 106, a 11 je pozitivnih što je jako puno. Europski prosjek je 1 naprama 35, a nama je praktično svaki deseti pozitivan, rekao je ravnatelj Nacionalnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, Zvonimir Šostar

Zagreb ima novi uređaj za detekciju koronavirusa, dnevno se može pregledati oko 200 ljudi, no čak 10 posto testiranih je pozitivno.

Samo sedam ljudi je u karanteni, ali u gradskoj vlasti misle da će se s takvim postotkom pozitivnih na testovima svi kapaciteti vrlo brzo popuniti, objavljeno je jučer iz Grada Zagreba.

- Hvala na stroju za brzu detekciju koronavirusa tako da sada možemo prijeći oko 200 uzoraka svaki dan. Organizirali smo se u tri smjene, do danas u 11 sati uzeto je 140 uzoraka, obrađeno je 106, a 11 je pozitivnih što je jako puno. Europski prosjek je 1 naprama 35, a nama je praktično svaki deseti pozitivan, rekao je ravnatelj Nacionalnog zavoda za javno zdra vstvo Andrija Štampar, Zvonimir Šostar.

Gradske linije ZET-a počet će od ponedjeljka 23. ožujka voziti po novom rasporedu, vozači će biti odijeljeni od putnika, u svakom vozilu bit će dezinficijensi, a vozila će se triput dnevno čistiti.

Također, počinju dogovori sa sindikatima o mjerama za zaposlene u Holdingu i gradskoj upravi.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da njegovi zastupnici iz Stranke MB 365 podržali sve Vladine prijedloge, ali da njihov prijedlog ostaje da se svima osigura prosječna, a ne minimalna plaća u ovoj krizi.

Bandić je pozvao sve da izlaze na zrak, da šeću, a sam je rekao da će se i šetati, "a možda svoju ženu i poljubiti, pa makar platio kaznu". Rekao je da se o šetnji šali, ali da je u svakoj šali pola istine.

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij