hren

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održava se danas u 13 sati.

Da će sjednica biti održana, zbog migrantske krize na grčkoj granici, najavio je početkom ovoga tjedna predsjednik Zoran Milanović tijekom posjete Austriji.

"Razgovarao sam s premijerom. Sazvat ćemo Vijeće za nacionalnu sigurnost ovih dana, radi svih odluka koje potencijalno treba donijeti. Možda budu potpuno nepotrebne. Moja procjena je - ništa slično onome iz 2015. godine, ali moramo biti pripravni.", rekao je Milanović.

Što se tiče aktualne migrantske krize, predsjednik je rekao kako s premijerom Plenkovićem nije razgovarao o postroženju kontrole na granicama. "Bilo je govora o angažmanu Hrvatske vojske, a to je odluka koja se mora donijeti zajednički.", rekao je u ponedjeljak Milanović

Premijer je jučer rekao da Hrvatska razmatra sve scenarije.

Hrvatska razmatra sve scenarije pa i angažiranje Hrvatske vojske u čuvanju svoje granice, no za sada je to na razini planova i rezervnih varijanti, rekao je u srijedu premijer Andrej Plenković nakon sastanka s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Zagrebu.

"U ovom trenutku razmatramo sve scenarije. Bitno je da budemo pripravni za eventualno intenziviranje", rekao je Plenković.

Sve će ovisiti o tome hoće li grčka i bugarska granica ostati "nepropusna", jer ako grčka i bugarska granica bude nepropusne, onda "velikih prijetnji nema", smatra Plenković .

Policija je ta koja čuva granicu te će vlada biti odgovorna i vidjeti na koji način, bude li potrebno, eventualno pripadnici HV-a mogu pomoći u tom procesu, kazao je premijer.

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij