hren

MEĐUNARODNI SAJAM GAST 2020 ODRŽAVA SE OD 26. DO 29. 02. 2020. GODINE U SPLITSKOJ SPALADIUM ARENI.
U prvih 25 godina, sajam GAST potvrdio je status vodećeg regionalnog sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Kvalitetom svojih izložaka i visokom razinom stručnog programa konferencija i prezentacija, u poslovnim krugovima GAST zauzima nezaobilazno mjesto pripreme još jedne turističke sezone i centralno mjesto okupljanja ciljane publike, poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Hrvatske i Dalmacije.

Kroz svojih prvih 25 godina, sajam GAST predvodnik je stvaranja i ubrzanog rasta ovdašnje gastro scene.  Stoga je ove godine Splitska gastro scena, u partnerstvu s restoranima Zrno Soli, Zora bila, Kadena,  Restoran Tin, Artičok, Pandora Green Box, Pizzeria Bokamora, Hotel Ora i Hotel Brig, svim svojim gostima i građanima Splita u vrijeme trajanja GAST-a 2020 i s porukom "U slast, splitski restorani za Gast!", pripremila niže, prigodne, popularne sajamske cijene menija u svojim ugostiteljskim objektima.

Razvoju splitske turističke ponude svakako doprinosi stručni program sajmova GAST, kako konferencije edukativnog i informativnog karaktera, tako i inovativna, popularna i zabavna kuharska natjecanja te natjecanja barmena. Ove godine na GAST-u 2020 eko koktele će za sajamske goste pripremati učenici Turističke škole u Splitu.

Na svoje će doći i svi vinoljupci. Naime, na sajmu GAST održat će se čak 8 vinskih edukativnih radionica.

Slaveći svoj 25. rođendan ili četvrt stoljeća postojanja, GAST 2020 kroz različite aktivnosti poseban naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i sprječavanja njegova zagađenja nepotrebnom upotrebom jednokratne plastike promovirajući istodobno trend održivosti i humanosti u društvu. S tim ciljem, ove godine, u suradnji s Čistoćom Split, organizira se akcija u kojoj će se svim izlagačima dijeliti vrećice za odvojeno prikupljanje plastike koja će se potom prodati, a sav prihod donirati udruzi MoST. Ovom akcijom javnosti će se poslati jasna poruka o potrebi zamjene plastike drugim materijalima i u sektoru turizma.

S ciljem podizanja turističke konkurentnosti na sajmu GAST, održavaju se dvije konferencije, Turistička mreža i Apartman Plus, namjenjene turističkim djelatnicima i privatnim iznajmljivačima.
Generalni sponzori 25. jubilarnog sajma GAST 2020 su Rotodinamic, Petason, Samsara i Premis, dok je županija partner ove godine Virovitičko-podravska županija.

Sajam GAST 2020 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva gospodarstva i obrta, Ministarstva turizma, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Grada Splita i Hrvatske gospodarske komore.

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST obuhvaća Međunarodne sajmove prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina (Dionizijana), namještaja (Furnitura), kave, turizma (Saturn), te sladoleda i slastica. Istodobno obuhvaća brojna zanimljiva i stručna događanja poput Turističke mreže, Splitske gastro scene, Barmen Showa, Humanitarne manifestacije "Poznati u kuhinji" te svakodnevnih roštiljada, kulinarskih i drugih prezentacija.

Sajam GAST kvalitetom svojih izložaka i bogatim stručnim programom omogućava svojim izlagačima i posjetiteljima da ostvare svoj poslovni potencijal.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij