hren

POSTIGNUTA SUGLASNOST
Razgovarali smo o mirovnoj misiji, hrvatskom sudjelovanju u misiji »Odlučna potpora» u Afganistanu. Dogovorili smo da ide idući kontingent HV-a u Afganistan, 11. kontingent završava svoju misiju a 12. tek treba ići, kazao je Plenković

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu kako je s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem razgovarao o imenovanju načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske i o mirovnoj misiji u Afganistanu.

»Jesmo, razgovarali smo jutros o nekoliko tema, jedna od njih je bila imenovanje načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske.

Vlada će sutra predložiti gospodina Hranja i novi je predsjednik Republike suglasan s time«, rekao je Plenković novinarima uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Premijer je potvrdio da je telefonski s Milanovićem razgovarao i o mirovnoj misiji NATO saveza u kojoj sudjeluje Hrvatska vojska (HV).

Razgovarali smo o mirovnoj misiji, hrvatskom sudjelovanju u misiji »Odlučna potpora» u Afganistanu. Dogovorili smo da ide idući kontingent HV-a u Afganistan, 11. kontingent završava svoju misiju a 12. tek treba ići, kazao je Plenković.

»Prema nadležnostima i propisima tu odluku potpisuje predsjednik Republike.

Kako smo se danas dogovorili on će to potpisati, nakon toga ćemo razgovarati o daljnjoj prisutnosti HV-a u toj misiji«, istaknuo je Plenković.

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij