hren

VELIKE MJERE OPREZA
U Kliniku za infektologiju KBC-a Split na Križinama jučer je primljena osoba pod sumnjom na zarazu novim koronavirusom.

Nakon samo nekoliko dana, ovo je druga osoba koja je primljena na splitsku Infektologiju, a kod koje postoji sumnja u zaraznu bolest koja je okupirala pažnju svjetske i domaće javnosti.

Čim je osoba zaprimljena, izvađena joj je krv, te sa brisevima grla i ždrijela poslana na analizu u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, gdje će se utvrditi radi li se o koronavirusu ili o nekoj drugoj infekciji.

Ukoliko nalaz bude negativan na novi koronavirus, osoba će biti puštena kući, a ukoliko bude pozitivan, bit će transportirana u "Dr. Fran Mihaljević", jedinu kliniku u Hrvatskoj, u kojoj postoji "prava" izolacija.

Ako se po nalazu ne bude moglo utvrditi o čemu se točno radi, dodatne analize će biti obavljene u inozemstvu, najvjerojatnije u Berlinu.

Svijet U Velikoj Britaniji udvostručio se broj zaraženih od koronavirusa, vlada proglasila tu bolest ozbiljnom i neposrednom prijetnjom Pročitaj više Split U Banovini zbrojili punte za 2019. i jako su zadovoljni: Split je prvi put u povijesti ostvario prihode veće od milijardu kuna, a puno smo i uštedjeli Pročitaj više

Primljena osoba je na splitskoj Infektologiji odmah izolirana u posebni dio Klinike, koji je upravo i uređen za osobe pod sumnjom u novi koronavirus.

U tom posebno uređenom dijelu Infektologije postoji pet bolničkih kreveta.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij