hren

U Spaladium Areni jučer je svečano otvoren  tradicionalni  Adriatic Gastro Show, najveći sajam gastronomije  i turizma u Hrvatskoj, ali i šire.

Obraćajući se uzvanicima, zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela poručio je kako ovaj sajam nije samo prezentacija autohtone domaće gastro ponude i ugostiteljske opreme, nego  označava i početak priprema za novu turističku sezonu.
„Split je prepoznat kao značajna destinacija, a na nama je da tu destinaciju razvijamo, pri čemu je gastronomija nezaobilazna u lepezi naše turističke ponude. Bez ikakve dileme, Split se pokazao pravim mjestom za održavanje ovakvih poslovnih susreta i prezentacija. Domaća, autohtona spiza također je važan dio naše kulturne baštine “, kazao je zamjenik gradonačelnika.

Direktor marketinga sajma, Josip Bužančić naveo je kako broj inozemnih izlagača kontinuirao raste, pa tako ove godine izlagači dolaze čak iz SAD-a i Azije. Ovogodišnje izdanje Adriatic Gastro Show-a, naveo je direktor marketinga, okupilo je 1000 tvrtki-izlagača na 200 izložbenih jedinica.

Sajam je otvorio župan Blaženko Boban. Zadovoljan turistički radnik i autohtona gastronomska ponuda jamstvo su sretne budućnosti hrvatskog turizma, poručio je, među ostalim, župan.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij