NEMA LETOVA!
Svi oni koji očekuju pošiljke iz Kine, dobrano će se načekati.

Iako je naš vodeći epidemiolog dr. sc. Bernard Kaić, voditelj Službe za zaraznu epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo jučer za Slobodnu izričito naglasio kako nema nikakvog straha od poštanskih pošiljki s kineskog područja, iz Hrvatske pošte danas javljaju kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Kine prema Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg.

Kad nema letova, nema ni paketa. 

Hrvatska pošta potvrdila je kako je dobila obavijest od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa o tome da su obustavljeni njihovi letovi iz Kine prema Hrvatskoj što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka.

  - Stoga korisnike usluga Hrvatske pošte molimo za razumijevanje, a o svim promjenama pravodobno ćemo vas obavještavati – poručili su u subotu iz Hrvatske pošte.

Iz Kine u Hrvatsku dnevno stiže između 20 i 50 tisuća pošiljki. Oni paketi koji su već stigli u Europsku uniju bit će dostavljeni prema planu, a ostalo će čekati.

Prijenos koronavirusa preko poštanskih pošiljki nije još nigdje zabilježen, ali u sprječavanju širenja zaraze poduzimaju se sve mjere zaštite.

Jučer je potvrđeno i kako se Wuhanov koronavirus može proširiti s jednoga čovjeka na drugog i prije nego što se pojave prvi simptomi bolesti. Potvrdio je to ovotjedni slučaj iz Njemačke gdje je četvero poslovnih ljudi oboljelo nakon što je bilo u kontaktu s Kineskinjom koja u tom trenutku nije imala simptome bolesti.

I kineski ministar zdravstva Ma Xiaowei upozorio je da je vrijeme inkubacije koronavirusa od jednog do 14 dana te da je tijekom tog vremena oboljeli, iako nije svjestan bolesti zarazan za druge ljude.

OBUSTAVLJENI LETOVI

Zrakoplovne tvrtke Air Canada, Lufthansa, British Airways, Turkish Airlines, American Airlines, KLM i Air France otkazale su stotine letova kako za tako i iz Kine.

U subotu su prekid letova za Kinu objavili i zračni prijevoznici Australije i Novog Zelanda.

Australska zrakoplovna kompanija Quantas Airlines objavila je da obustavlja izravne letove između Sidneya i Pekinga i Šangaja od 9. veljače do 29. ožujka.

Više je država već zrakoplovima evakuiralo svoje državljane iz Kine, uključujući SAD,Japan, Južnu Koreju, Jordan i Ujedinjenu Kraljevinu. Zrakoplov njemačkog ratnog zrakoplovstva u subotu ujutro je odletio iz Wuhana, kineskom gradu najteže pogođenom epidemijom, s 130 ljudi, 90 njemačkih državljana i 40 državljana drugih zemlja.

Izvor : Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij