hren

IZVANREDNA PRESS KONFERENCIJA
Nakon još jednog sastanka u Vladi Milan Kujundžić na izvanrednoj press konferenciji objavio je da je premijeru dao mandat na raspolaganje, ali ne i ostavku

'Danas sam s premijerom imao sastanak u krajnje korektnom ozračuju. Kriv sam jer sam formalno nomotehnički krivo ispunio imovinsku karticu. Pošto sam pošten, nisam bio opterećen formom. Posljednji dan izlazi niz napada i neistina kojima se diskreditira moj rad', kazao je Kujundžić na press konferenciji.

Kazao je da se radi o orkestiriranom napadu odnosu djelovanju interesnih skupina. Dodao je da će sve dokaze predati pravnim tijelima. 'Pravda je sporija od medijskih napisa ali je dostižna. Svi te žele maknuti ako nisi dio interesnih skupina. Radio sam pošteno i najbolje što sam znao', dodao je.

'Potrudit ću se svim snagama da dokažem kako bi se spriječili linčevi', rekao je ministar.

Kazao je da je njegov put kao ministra bio težak. 'Uz brojne poteškoće izuzetno uspješno smo povlačili sredstva iz EU fondova, dvostruko smo povećali broj specijalizacija, povećali plaće zdravstvenim radnicima', pobrojao je Kujundžić.

Ispričao se javnosti zbog 'šlampavo ispunjene imovinske kartice'. 'Sva tzv sporna imovina je stečena prije 10 ili 20 godina daleko prije nego sam ušao u politiku. Optužbe koje izlaze o poslovanju firme moje supruge, poslovima mojih prijatelja su redom svi neistina', dodao je.

'Nažalost pravda ne može biti brža od novinskih neistina i orkestrirane hajke. Nijedna pozicija nije vrijedna tereta. Najlakše bi bilo dati ostavku, ali mi moj moral to ne dopušta jer bi time pobijedile interesne skupine. S premijerom sam dogovorio da dajem mandat na raspolaganje kako bi mi dao vremena da pripremim obranu', kazao je Kujundžić.

'Zamolio sam premijera da donese odluku o mojoj smjeni, ali ga pozivam da to napravi na temelju činjenica', kazao je.

Kujundžić je na press konferenciju doveo i svog odvjetnika Janka Grlića koji je govorio o svakom pojedinačnom slučaju nekretnina.

Ministar zdravstva kazao je da je Plenković imao razmijevanja za njega i da kao pravnik zna da se treba iznijeti i obrana. 'vjerujem da će tijela države sve provjeriti i da će pravda funkcionirati', kazao je, dodavši da premijer za odluku o mandatu nema vremenski rok.

Kujundžić se, podsjetimo, jutros još jednom sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Tijekom vikenda održan je jedan sastanak, a iz Vlade su poručili da će sve u vezi toga biti jasnije početkom ovoga tjedna. U odlukama koje slijede vodit će računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a, poručeno je.

Sam Milan Kujundžić tijekom vikenda bio je nedostupan za izjave.

"Koliko su ljudi zarađivali, što su imali, što imaju, što su dobili u vrijeme komunizma, što su dobili privatizacijom što su dobili sada. Dakle, mislim da hrvatskoj državi, hrvatskom narodu, a posebice hrvatskoj djeci treba istina o svakome", rekao je Kujundžić prije par dana.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij