Izbori za novo vodstvo HDZ-a, predsjednika stranke, zamjenika i četiri potpredsjednika održat će se 15. ožujka, izjavio je glavni tajnik stranke Gordan Jandroković, nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Vodstvo će biti birano izravno, po načelu jedna član, jedan glas. Kandidati za predsjednika i zamjenika HDZ-a morat će do 15 dana prije izbora prikupiti pet posto potpisa članova stranke, a potpredsjednici tri posto glasova, rekao je Jandroković. Dodao da na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a nije bilo riječi o konkretnim kandidatima.

Domagoj Ivan Milošević uoči sastanaka kazao je kako je on uvijek za "promjene koje dovode do puno bolje pozicije".

- Mislim da će na izborima pobijediti onaj koji umjesto svoga ega ponudi momčad i jasnu viziju i program za sljedećih 10 godina, dodao je.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić jučer je izrazio uvjerenje da će unutarstranački izbori u HDZ-u biti praznik demokracije.

- Želimo da se naši unutarstranački izbori održe na vrlo visokoj demokratskoj razini, koja će svakako pridonijeti snaženju HDZ-a, dodao je.

Na upit novinara hoće li aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković imati protukandidata rekao je kako će to vidjeti kada se raspišu izbori i krene u kampanju.

- Svi koji mogu, koji se odluče, HDZ će im omogućiti ravnopravnu utakmicu, poručio je Bačić.

Izvor : HRT


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij