hren

KORONA VIRUS
Još dva kineska grada u četvrtak su donijela izvanredne mjere čiji je cilj spriječiti daljnje širenje epidemije korona virusa koji je već doveo do sličnih mjera u Wuhanu, gradu iz kojeg je zaraza krenula.

Promet vlakova u Huanggangu, gradu od 7,5 milijuna stanovnika smještenom 70 kilometara istočno od Wuhana, bit će prekinut do daljnjega krajem dana, objavio je ured gradonačelnika.

Vlasti kažu da će se od 17 sati (ponoć po lokalnom vremenu) zaustaviti promet vlakova i autobusa.

Zatvorena su i kina, kazališta i internetski kafići, a od stanovnika je zatraženo da ne napuštaju grad osim u iznimnim okolnostima.

Huanggang je izvijestio o 12 slučajeva zaraze od ponedjeljka.

Još jedan grad na tom području - Ezhou - objavio je u četvrtak da zatvara svoje željezničke postaje.

Prije njih to je učinio Wuhan, grad iz kojeg je krenula zaraza, koji je uveo stroga prometna ograničenja

Zatvoreni su aerodromi i željezničke postaje, a autobusi koji prometuju na duže relacije, metro linije i trajektne službe u tom gradu od 11 milijuna prestale su s radom u 10 sati, prenosi državna televizija CCTV. Na taj način prekinut je promet i unutar grada kao i prometne veze s ostatkom svijeta. 

Vlasti nisu objavile nikakve zabrane prometa privatnih vozila ali jedna je stanovnica rekla za Reuters da nije mogla izaći iz grada jer je policija blokirala autocestu kojom je namjerava krenuti.

Broj pacijenata koji pate od bolesti pluća uzrokovane novim korona virusom popeo se do četvrtka na 571, uključujući 17 mrtvih, rekli su kineski dužnosnici.

Strahuje se da bi se broj oboljelih mogao povećati u nadolazećim danima, kad se očekuje da će milijuni ljudi otputovati iz velikih gradova poput Wuhana obiteljima na slavlje lunarne nove godine koje počinje u subotu.

Slučajevi zaraženih još su prijavljeni u Japanu, na Filipinima, u Južnoj Koreji, na Tajvanu, Tajlandu i u SAD-u, kao i u kineskim upravnim regijama Hong Kongu i Makau.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij