hren

POTVRDA IZ MORH-A
Ministarstvo obrane RH potvrdilo je da 14 hrvatskih vojnika u ponedjeljak navečer u sklopu operacije NATO-a izmješteno iz Iraka u Kuvajt.

Izmještanje se dogodilo nakon odluke NATO-a o suspenziji obuke iračkih vojnih snaga. Odluka o povlačenju donesena je nakon eskalacije sukoba u Iraku uslijed ubojstva zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija.

- Sukladno odluci NATO saveza o izmještanju misije iz Iraka u Kuvajt, pripadnici Hrvatske vojske izmješteni su iz Bagdada u Kuvajt i nalaze se na sigurnom. U Kuvajt je izmješteno 14 pripadnika Hrvatske vojske, a 7 pripadnika 2. hrvatskog kontingenta kojima je završilo vrijeme trajanja misije bit će vraćeni u Hrvatsku. Pratimo sigurnosnu situaciju sa saveznicima i donosit će se odgovarajuće odluke u koordinaciji sa saveznicima. Ističemo kako je sigurnost hrvatskih vojnika najvažnija - priopćeno je iz MORH-a.

Cjelokupnu operaciju izmještanja organizirala je i izvela američka vojska, koja je NATO-ovo osoblje u Kuvajt prebacila svojim helikopterima.

Čeka se odluka NATO-a o daljnjoj sudbini ove misije.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij