ZAOŠTRAVAJU SE SKUOBI
U Bagdadu je raketa pogodila područje Zelene zone u kojoj se nalazi američko veleposlanstvo.
Eksplozija je potresla "Zelenu zonu" u Bagdadu u kojoj se nalazi veleposlanstvo SAD-a. Raketa Katyusha pala je unutar Zelene zone, izvijestio je Reuters pozivajući se na policijske izvore. Zasad nema informacija o žrtavama, a prema prvim informacijama raketa je pala nedaleko od američkog veleposlanstva.

Kako javlja Reuters, dvije rakete Katyusha pogodile su i zračnu bazu Balad u kojoj su američki vojnici. Ta je baza udaljena oko 80 kilometara od Bagdada.

Ove su se eksplozije dogodile samo dan nakon što je Washington naredio atentat na generala Qassema Soleimanija, jednog od iranskih najviših zapovjednika kojega se smatralo drugom najmoćnijom osobom u Iranu. Njegovo je ubojstvo izazvalo eskalaciju sukoba između Irana i SAD-a na Bliskom istoku te njihovih saveznika.

U subotu su se u Bagdadu okupile tisuće ljudi uoči pogrebne povorke u znak žalosti za ubijenim iranskim vojnim zapovjednikom te iračkim vođom milicije Abu Mahdijem al Muhandisom i ostalima koji su poginuli u američkom zračnom napadu u Iraku.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij