hren

PUŽEVIM KORAKOM NAPRIJED
Dvije godine od projektne ideje, pripremljenih studija i definiranog strateškog ITU projekta, pa preko pripremljene studije izvodljivosti i ostale dokumentacije te potpisanog ugovora, napokon je počeo rad na suvremenom ticketing sustavu splitskog Prometa, izvijestili su iz Grada Splita.

- Današnjom objavom nabave u sklopu projekta „Implementacija sustava e-ticketing u Promet d.o.o. Split putem ITU mehanizma“ čija je ukupna vrijednost 25.478.231,25 kuna, gradska tvrtka Promet Split d.o.o. korak je bliže novom sustavu koji će građanima omogućiti mnoštvo pogodnosti i suvremenih alata za brže i lakše korištenje usluga javnog gradskog prijevoza.

Svoju modernizaciju Promet je ozbiljno pokrenuo nabavom 34 nova autobusa, koji su na gradskim ulicama nedavno zamijenili one najstarije iz flote. Tijekom iduće godine stiže ih još 18, a uvođenje ticketing sustava bit će točka na i cijelog ovog projekta modernizacije.

Konačno će se autobusne karte moći kupiti i preko mobitela, kroz jedinstvenu aplikaciju, a ulazak u autobuse validirati također korištenjem mobitela ili jedinstvene kartice. Ticketing sustav će omogućiti brojanje putnika u autobusima, upravljački nadzorni centar koji će moći davati prednost javnom prijevozu kroz križanja, a u samoj aplikaciji građani će moći saznati točnu lokaciju autobusa i dolazak na određenu stanicu. Postavit će se i interaktivni displeji na glavnim stanicama.

Ovaj sustav konačno će lansirati splitski Promet u 21. stoljeće i najnapredniji ticketing sustav u Republici Hrvatskoj! - objavili su iz Grada na svojoj Facebook stranici.

Izvor : Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij