hren

Na adresu redakcije Portala stiglo nam je pismo dr. Mihovila Biočića upućeno bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću, kojeg objavljemo u nastavku….

Gospodine Josipović,

zgrožen sam riječima koje ste, između ostalog, izrekli na RTL Direktu o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, a prema izvješću Portala ‘’direktno.hr’’ od 13. 12. 2019.: "Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava...’’ Portal prenosi i da se ‘’slažete da je u inozemstvu predsjednica prepoznatljiva, ali upozorava da prepoznatljivost nije uvijek pozitivna’’.

Gospodine bivši predsjedniče, ako je itko osramotio hrvatsku državu, to ste upravo učinili Vi u izraelskom Knesetu i BH parlamentu, iznoseći lažne optužbe protiv vlastite države. Od tada ste (zajedno s bivšim predsjednikom Mesićem), sinonim sramoćenja hrvatske države, da ne kažem nešto teže. Slično ste govorili i na TV N1 (6. kolovoza 2019.), kada ste za taj govor aktualne Predsjednice u Kninu, prigodom slavlja najvećeg hrvatskoga blagdana, rekli da se ''Mnogi pitaju je li Predsjednica u Kninu konzumirala alkohol''?

Gospodine Josipoviću, golema je razlika biti sasvim pribran i bez utjecaja alkohola I od srca svirati na klaviru predsjedniku tzv.Republike srpske u BiH,  paradržave iznikle na zločinu i genocidu nad Vašim narodom, od iskrenog i srčanog govora i pjevanja u slavu oslobođenja svoje države od tih i takvih , kojima Vi svirate!

Na početku svoje predsjedničke karijere i mene ste zavarali svojim uglađenim i odmjerenim ponašanjem. A – kad tamo – Vi jednoj dami, k tomu Predsjednici Vaše države, imputirate ničim dokazanu alkoholiziranost, umjesto da, da je to i bila istina, đentlmenski nastojite tu pomisao omalovažiti, čak i prikriti! To bi se očekivalo od muškarca koji se činio simbolom uglađenosti i dobrog odgoja.

Ipak  Vas razumijem: još niste preboljeli poraz od navedene dame na prošlim predsjedničkim izborima, a možda i neke druge poraze. Podsjećam Vas i na najnoviju – znanstveno dokazanu Vašu laž, o stradanju širokobrijeških franjevaca, za koju bi Vas u nekim demokratskim zemljama razriješilo položaja na pravnom fakultetu, na kojem biste trebali poučavati studente barem o ‘’presumpciji nevinosti’’ i zločinačkoj kategoriji likvidacija bez suda! Izjavili ste da su širokobriješki franjevci poginuli u borbi s partizanima, ne znajući (?) da je tu odurnu laž još 2007. raskrinkao znanstveni članak sveučilišnih profesorica Davorke Sutlović I Marije Definis Gojanović, jer je neupitno dokazao da su neki franjevci ubijeni daleko od Širokog Brijega metkom u zatiljak i bačeni u jamu s drugim, neidentificiranim žrtvama. O Vašoj laži detaljno je hrvatsku javnost obavijestio Hrvatski tjednik u broju od 6. lipnja 2019. Nakon tako strašne blamaže i sramoćenja države, Vi se više nikada ne biste smjeli oglasiti u javnosti.

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij