hren

Za HGSS Split se konačno riješio gorući problem, i to zahvaljujući Cemexu. Naima, manjak prostorija ih je sputavao u obavljanju svakodnevnih djelatnosti, no Cemex je prepoznao njihove potrebe i odlučio im pomoći ustupivši im 576 kvadrata unutrašnjeg prostora i 1000 kvadrata vanjskog.

– HGSS Split je dobila prostorije zahvaljujući Cemexu. Pitanje prostorija je bilo goruće pitanje, no zahvaljujući ugovoru s Cemexom, riješili smo ga. Dobili smo 576 kvadrata stambenog prostora u kojima i parkirna mjesta te smo napokon prodisali punim plućima- rekao je Darko Gavrić, pročelnik HGSS stanice Split.

Otkrio nam je što će se sve odvijati u novim prostorima.

– Ovdje će biti uredi za djelatnike, oružarnica, skladišni prostor…Prije smo bili smješteni u samom centru grada, no prostorije nisu odgovarale našim potrebama što je predstavljalo problem, sada ćemo biti malo izdvojeni ali s puno funkcionalnijim prostorima.

Poznato je da je vozni park HGSS star te da nemaju dovoljan broj automobila, ali čini se, da će se i ovaj problem uskoro riješiti.

– Rješenje je na vidiku, obavili smo niz razgovora s lokalnim jedinicama samouprave s kojima radimo partnerstvo. Dakle, određeni broj općina se usuglasi, kupuju jedno vozilo, mi plaćamo jedan dio, kao i oni. Vjerujem da će se ovo u roku dvije godine realizirati- govori Gavrić.

Da im je useljenje u nove prostore preduvjet za daljnji rad, komentirao je i Vinko Prizmić, dopročelnik HGSS.

– Ovo nam je alat za daljnji rad jer bez prostora nismo mogli funkcionirati. Još uvijek ovo nije trajno rješenje, za sada smo privremeno u ovom prostoru, no u budućnosti će se ova služba zasigurno razvijati. Ovaj prostor je bio preduvjet da čuvamo opremu, vozila, tako da zaista smo sretni što smo riješili jedan od najvećih problema. Cemex nam je izašao ususret i hvala mu, ovo je prostor koji nam po svemu apsolutno odgovara- zaključuje.

HGSS proteklu godinu iza sebe ima 103 akcije spašavanja i preko 50 dežurstava. Za akciju “Boranka” su osvojili europsku nagrada, a nedavno su dobili i Plavu vrpcu Vjesnika

Njihovu veličinu, kao rad i trud, Cemex je prepoznao, pozitivno je odgovorio na njihove potrebe i tako je počela njihova suradnja.

– Tvornica 10. kolovoz još je u pogonu, no ne radi cijela proizvodnja, već samo dio, stoga smo na upit GSS, prepoznavajući njihove potrebe, odgovorili potvrdno. Na usluzi smo da im omogućimo nužno važan zrak da mogu prodisati. U mogućnosti smo pružiti pomoć a HGSS puno znači našoj zajednici stoga nam je izuzetno zadovoljstvo podržati ih na ovaj način- zaključuje Branko Mozara, voditelj javnih poslova Cemex.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij