hren

REAKCIJE SINDIKALISTA
Izjava ministra financija Zdravka Marića da javni sektor neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade izazvala je burne reakcije sindikalista.

Ministar Zdravko Marić u Dnevniku Nove TV kazao je da sindikati javnih službi neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade.

Vezani članci 51 sindikat solidarno uz prosvjetne radnike: "Spremni smo i na sindikalne akcije i štrajk solidarnosti" Sindikati bijesni: "Nije nam htjela reći u lice da smo gadovi"; dječja pravobraniteljica: "Danas je veliki dan za moj ured"

Za predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca poruka ministra je skandalozna.

Na pitanje smatra li da je ovo pokušaj da se sindikati posvađaju međusobno te da se vrši pritisak na sindikate u obrazovanju, Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja odgovara: "Gledajte, ne mogu drugi sindikati utjecati na obrazovne sindikate. Na njih može utjecati jedino njihovo članstvo. Međutim, sindikati se mogu međusobno posvađati, ja vjerujem da to i jest u motivu Vladina djelovanja, no time neće ništa dobiti!"

Željko Stipić iz sindikata Preporod rekao je: "Ili se radi o nesmotrenosti ili o dolijevanju ulja na vatru. Ako se radi o nesmotrenosti, nije dobro jer smo već više puta svjedočili toj situaciji i Vlada je našla načina kako da proširi primjenu dodatka kolektivnom ugovoru koji je potpisan u državnim službama na javne službe i obrnuto.

Ako se radi o dolijevanju ulja na vatru, to je jako, jako ružno. Nama su potrebne hladne glave. Mi smo sad u ozbiljnom sporu, govorimo o školskim sindikatima."

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij