hren

GRAĐANI U STRAHU
NOVO:
11:15
- Novi potres zabilježen je u BiH oko 10:45. Ovaj put epicentar je bio 18 kilometara od mjesta Stolac, a magnituda je 3,3 po Richteru. Potres se osjetio kao blaga trešnja na području oko Metkovića i Ploča.

RANIJE:

U 10 sati i 19 minuta na seizmografima Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježen je vrlo jak potres s epicentrom kod Blagaja u Bosni i Hercegovini.

Magnituda potresa iznosila je 5.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VI-VII  stupnja. Potres se osjetio diljem Dalmacije, javili su iz hrvatske seizmološke službe.

Prema prvim informacijama, potres se najjače osjetio na širem dubrovačkom području, posebice oko Ploča. Tlo se treslo i u Splitu, Šibeniku i Zadru, a za sada nema informacija o materijalnoj šteti.

Dubrovački vjesnik piše da se potres najjače osjetio unutar povijesne jezgre, zbog starih kuća i drvenih podova, pa ne čudi što su mnogi sugrađani iz kuća izašli na Stradun.

Po podacima EMSC-a, više od 20 milijuna ljudi živi na području na kojem se osjetio ovaj potres.

Podsjetimo, Albaniju je noćas oko 4 sata pogodio razoran potres u kojem je najmanje šest osoba smrtno stradalo, a tlo se ne prestaje tresti diljem Balkana. Od jutros je nekoliko potresa zabilježeno u Albaniji, BiH i Grčkoj.

Prema prvim informacijama, potres s epicentrom u BiH koji se osjetio u Dalmaciji nije tzv. aftershock potresa u Albaniji budući da su im epicentri udaljeni više od 200 kilometara, no moguće je da je uzrokovan njime.

O broju potresa svjedoči i podatak da se srušila web stranica instituta EMSC zbog, kako su naveli, nezapamćene navale posjetitelja.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij