Jutros oko 9 sati izbio je požar u stanu na 6. katu zgrade u Papandopulovoj ulici na splitskom Trsteniku. Kako su potvrdili iz splitske Javne vatrogasne postrojbe, radi se o požaru koji i dalje nije ugašen, ali je situacija pod kontrolom.

Stan na 6. katu je u potpunosti izgorio, a štete ima i na balkonima stanova na 7. i 8. katu.

Zasad nema informacija da je iti jedan civil ozlijeđen, osim što je jedna osoba zadobila posjekotine od stakla. Četiri vatrogasca su zatražila liječničku pomoć, mahom zbog udisanja dima, a jedan je vatrogasac zadržan na promatranju u splitskoj bolnici.

Novinarima se oko 11:30 obratio Tonči Mikuličić, zapovjednik smjene Javna vatrogasne postrojbe Grada Splita.

On je rekao da se radilo o požaru koji se strelovito brzo proširio i da su se pri tome razvile iznimno visoke temperature zraka. Nije mogao procijeniti nastalu štetu, ali ona je svakako golema. Dodao je i da će statičari morati procijeniti štetu, prvenstveno na 6. katu zgrade.

Osvrnuo se i na probleme koji su vatrogasci imali prilikom dolaska na intervenciju. Požalio se da su intervenciju usporili nepropisno parkirani automobili zbog kojih vatrogasci jedno vrijeme nisu mogli pristupiti požarištu sa svojim vozilima i tehnikom. Bez obzira na to, 40-ak vatrogasca probilo se s vozilima do goruće zgrade.

Brza i pravodobna reakcija splitskih vatrogasca zaslužna je da se požar nije uspio proširiti na okolne zgrade, u kojem slučaju bi nastala katastrofa neslućenih razmjera.

VELIKO BRAVO ZA SPLITSKE VATROGASCE!

Izvor : Dalmacija Danas


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij