hren

PRIJE SEDAM GODINA
Na današnji dan prije točno sedam godina Haški sud oslobodio je svih optužbi za ratni zločin hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača i naložio njihovo trenutno puštanje iz pritvora.

Do trenutka kad je sudsko vijeće pod predsjedavanjem suca Theodora Merona objavilo oslobađajuću presudu, Gotovina je u pritvoru proveo preko dvije ili pol tisuće dana, Markač tek petstotinjak manje.

Na trgovima diljem Hrvatske taj su dan slavile stotine tisuća ljudi, a posebno je emotivno bilo u Gotovininim Pakoštanama. Generale je na aerodromu dočekao tadašnji državni vrh.

- Bila je ratna Oluja, a ovo je pravna Oluja. Stavili smo točku na i Domovinskom ratu. Rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti svi zajedno - bila je Gotovinina izjava koja je s godinama postala prilično znamenita.

Optužnica, kojom ih se teretilo za zločinački poduhvat i genocid protiv Srba u Hrvatskoj, protiv Gotovine i Markača podignuta je 2001. godine. U prvom stupnju osuđeni su na 24, odnosno 18 godina zatvora, da bi naknadno bili oslobođeni.

Izvor : Novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij