hren

EUROPA KOJA ŠTITI SVOJE GRAĐANE
Na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodarstva (FESB) danas će se, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa, održati konferencija „Europa koja štiti svoje građane“ na kojoj će se predstaviti prioriteti predsjedanja Vijećem EU iz djelokruga ovih ministarstava.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković je prije nepuna dva tjedna u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavio hrvatske prioritete predsjedanja kroz četiri krovna područja:
- Europa koja se razvija,
- Europa koja povezuje,
- Europa koja štiti i
- Europa koja je utjecajna.

Na prvoj konferenciji povodom predstavljanja prioriteta „Europa koja povezuje“, održanoj prošloga tjedna u Rijeci u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predstavljen je drugi stup prioriteta hrvatskoga predsjedanja.

Na drugoj konferenciji, „Europa koja štiti svoje građane“ će se, kroz uvodni govor potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te panel raspravu, govoriti o trećem stupu prioriteta predsjedanja Vijećem Europske unije.

Uvaženi panelisti su potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković,  predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general Mirko Šundov.

Konferencija će se održati sutra, 12. studenoga, s početkom u 12 sati u dvorani A100 Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta (Split, Ul. Ruđera Boškovića 32) i otvorena je za javnost.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij