hren

GODIŠNJA LISTA
Porezna uprava objavila je novi godišnji popis poreznih dužnika, a na njemu su imena poput Nadana Vidoševića i Davora Šukera.

Na listi su tri kategorije poreznih dužnika: 5594 fizičke osobe koje obavljaju djelatnost čiji pojedinačni dug premašuje 100.000 kuna, 1531 tvrtka čiji je porezni dug veći do 300.000 kuna te 37.252 ostalih građana s pojedinačnim poreznim dugom iznad 15.000 kuna.

Vidošević, bivši šef Hrvatske gospodarske komore, u kategoriji je poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost i prema Poreznoj upravi duguje 12,6 milijuna kuna, javlja Jutarnji. Od toga mu sve otpada na dug poreza i prireza na dohodak.

Šef Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nalazi se na 14. mjestu među fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost. Šuker duguje 5,8 milijuna kuna poreza i prireza na dohodak, piše Poslovni dnevnik.

Na listi dužnika je i Lokomotivin veznjak Sammir sa 1,583 milijuna kuna duga. Od toga je dužan 1,46 milijuna kuna za porez i prirez na dohodak, a 123.000 kuna za porez na promet nekretninama.

Odvjetnici Asja Piplović te Vladimir Gredelj i dalje se nalaze pri vrhu najdužnijih poreznih obveznika. Piplović duguje 9,2 milijuna kuna, a Gredelj 6,1 milijun. Najveći porezni dužnik i dalje je Marijan Kunina. Prvi je na listi najdužnijih građana s gotovo 85 milijuna kuna. Na vrhu se nalazi već godinama. 

Mirko Rapić iz Splita 'prvi' je u kategoriji poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost s 45 milijuna kuna duga. Rapić već godinama tvrdi da nije on dužan državi, nego država njemu, piše Poslovni.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij