hren

Hrvatska vatrogasna zajednica organizirala je 10. stručni skup vatrogasaca koji se održava danas u Tuheljskim Toplicama. Seminar je i ove godine okupio više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva, a s ciljem stjecanja novih znanja i razmjene dosadašnjih iskustava.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, župan krapinsko-zagorski Željko Kolar, predsjednik VZŽ Krapinsko-zagorske Stjepan Skuliber, županijski zapovjednik Krapinsko-zagorske Marijan Lovrenčić te mnogobrojni dužnosnici HVZ-a.

Nazočnima se obratio župan Željko Kolar istaknuvši važnost vatrogastva kako u zagorskom kraju tako i na području cijele Republike Hrvatske. Naglasio je značaj novog Zakona o vatrogastvu koji mora objediniti i strukturirati djelovanje vatrogasaca te pohvalio izuzetne uspjehe vatrogasne mladeži.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković pozdravio je nazočne te ih upoznao s novim ustrojstvom Hrvatske vatrogasne zajednice. Zahvalivši se domaćinima te svim okupljenima otvorio je 10. stručni skup.
Predsjednik Ante Sanader prvi se obratio stručnom skupu s temom donošenja novog Zakona o vatrogastvu.
-Vrijeme je da o vatrogascima odlučuju vatrogasci, a donošenje novog Zakona i ustrojavanje Hrvatske vatrogasne zajednice kao nadležnog tijela za vatrogastvo ključan je korak za postizanje istog, - rekao je predsjednik Sanader.

Stručni skup obrađuje teme informatizacije hrvatskog vatrogastva te unaprjeđenja sigurnosnih standarda u vatrogastvu primjenom obuka i nove opreme. Sudionici i posjetitelji također mogu saznati sve o novitetima na tržištu usluga i proizvoda namijenjenih vatrogastvu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij