hren

U posljednje vrijeme smo svjedoci kako se zakoni krše, omalovažavaju branitelji, a pogotovo nezaposleni branitelji i sve to uz pomoć pojedinih branitelja koji su zasjeli u političke fotelje poput Josipa Đakića - poručili su

Udruga veterana 4. gardijske brigade pozvala je suborce da napuste sva tijela HVIDR-e koju vodi Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U posljednje vrijeme smo svjedoci kako se zakoni krše, omalovažavaju branitelji, a pogotovo nezaposleni branitelji i sve to uz pomoć pojedinih branitelja koji su zasjeli u političke fotelje poput Josipa Đakića, a koji su izgubili osjećaj za svoje suborce u cilju dodvoravanja raznim politikama.

Mi, veterani 4. gardijske brigade koji smo okupljeni oko istoimene udruge, oštro osuđujemo ponašanje predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića kao i cjelokupno vodstvo te udruge.

Zbog nekorektnog, nezakonitog i sluganskog ponašanja predsjednika HVIDR-a RH Josipa Đakića kao i vodstva na čijem je on čelu, a na štetu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, tražimo od naših suboraca da izađu iz svih tijela 'Đakićeve' HVIDR-e RH.

Također, zbog nepoštivanja sudskih odluka, a koje idu u prilog nezaposlenim hrvatskim braniteljima od predsjednika Hrvatskog sabora tražimo da raspusti saborski Odbor za ratne veterane na čijem je čelu Josip Đakić. Djelokrug rada tog Odbora između ostaloga je:

- zaštita žrtava velikosrpske agresije i pobune u Republici Hrvatskoj,
- zaštita prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji,
- zaštita vojnih i civilnih invalida Domovinskog rata i svih sudionika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Kao što smo vidjeli na malim ekranima, prateći rad i zalaganje predsjednika tog odbora Josipa Đakića, on upravo radi suprotno i pogoduje stranačkim iskaznicama, a protiv hrvatskih branitelja.

Udruga veterana 4. gardijske brigade oduvijek je imala stav ne-miješanja u odluke svojih suboraca koji se žele baviti politikom bez obzira na njihov odabir koju i kakvu politiku željeli zastupati, takve želje pojedinaca oduvijek smo podupirali ali samo ako su u korist pozitivnom promicanju Republike Hrvatske, Domovinskog rata i nas branitelja.

Izvor: dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij