hren

"Očito vlada toliki nered da svi dižu ruke od Lećevice, a to će uzorkovati probleme za sve građane Splitsko-dalmatinske županije" - tvrdi Pranić

Ovih dana kulminiraju problemi s odlaganjem otpada u dijelovima Dalmatinske zagore, a gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić objavio je danas da upraviteljica RCČO Lećevica Vlatka Lucijanić-Justić odlazi sa svoje dosadašnje funkcije.


Ante Pranić

“Nije tajna da svi imamo problem s otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Sudbina zbrinjavanja otpada je usko povezano sa sudbinom izgradnje Regionalnog centra čistog okoliša u Lećevici i pretovarnim stanicama. Problemi Vrgorca, Sinja, otoka Brača i Hvara koji su uzrokovani gašenjem odlagališta mogu biti još i veći. Brač i Hvar su perjanice naše turizma, pa problem otpada itekako se može odraziti na problem turizma.

Neslužbeno saznajem da od 1.10 nije potpisan ni jedan akt u Regionalnom centru čistog okoliša u Lećevici od ovlaštene osobe. Razlog jer nema vršitelja dužnosti, tj. ima samo formalno. Nakon gosp. Šute, regionalni centar napušta i sadašnja vd ravnateljica Vlatka Lucijanić- Justić?

Očito vlada toliki nered da svi dižu ruke od Lećevice, a to će uzorkovati probleme za sve građane Splitsko-dalmatinske županije. Ovo će biti moje pitanje na sjednici županijske skupštine SD županije koja je zakazana za ponedjeljak 21.10.” – objavio je Pranić danas preko društvenih mreža.


Vlatka Lucijanić Justić, RCČO Lećevica

Podsjetimo, sredinom rujna je raspisan dugoočekivani natječaj za izvođenje građevinskih radova na Centru za gospodarenje otpadom Lećevica. Natječaj je trajao do 25. rujna nakon čega je trebao biti odabran izvođač. Procijenjena vrijednost radova je oko 44 milijuna eura.

Vlatku Lucijanić-Justić smo pokušali dobiti za komentar, a obeća nam se javiti u poslijepodnevnim satima.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij