hren

Ponovio je svoju tezu da ne možemo sa 750 eura izdvajanja za zdravstvo po stanovniku biti jednako dobri kao i zemlje u kojima se izdvaja 5000 eura.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je nakon sastanka s predstavnicima veledrogerija da ćemo dugoročno morati više izdvajati za zdravstvo da bi ono bilo održivo.

"Morat ćemo svi izdvajati više, da li će to biti kroz dopunsko, kroz cigarete... onaj koji razmišlja realno toga je svjestan", odgovorio je ministar zdravstva Milan Kujundžić na pitanje o održivosti zdravstvenog sustava.

Ponovio je svoju tezu da ne možemo sa 750 eura izdvajanja za zdravstvo po stanovniku biti jednako dobri kao i zemlje u kojima se izdvaja 5000 eura.

"Dugoročno rješenje je da ako hoćemo pratiti kvalitetu, dostupnost da ćemo morati iznaći nove novce jer sve novo što se uvodi u terapiju košta.

Osvrnuo se i na sastanak s veledrogerijama.

"Opet smo se dogovorili da u granicama mogućeg, a to znači da će HZZO dodatno uplatiti 500 milijuna kuna, a svi drugi oblici će biti razmatrani kako vrijeme bude išlo, u srijedu imamo sastanak sa županima da vidimo kako se može kontrolirati troškove."

Na pitanje novinara da komentira izjave župana kako nemaju novca kaže da mu je razumljivo da nemaju "jer je Hrvatska siromašna zemlja", ali i dodaje da su županije osnivači bolnica.

Nije odbacio ni mogućnost koja se pojavila kao opcija na sastanku, a to je da država digne kredit i na taj način podmiri dugovanja prema veledrogerijama.

Izvor: poslovni.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij