hren

KAPETAN BRODA JE HRVAT
U tijeku je potraga za još 11 članova posade tegljača Bourbon Rhodea, potonulog u teritorijalnim vodama Martinique. U subotu su pronađena trojica pomoraca od ukupno 14 ljudi koji su bili na brodu.

Nastavlja se potraga za još 11 članova posade tegljača Bourbon Rhodea potonulog u teritorijalnim vodama Martinique. Mobilizirane spasilačke ekipe pronašle su u subotu čamac za spašavanje s 3 člana posade, a uočio ga je zrakoplov Falcon 50 (francuske ratne mornarice) koji je posebno opremljen za takve zadaće, priopćila je francuska kompanija.

"Trojicu mornara preuzeo je liječnički tim trgovačkog broda koji je stigao u pomoć i trenutačno su na promatranju", dodaje u priopćenju. Bourbon potvrđuje da je brod potonuo i da se potraga nastavlja u nešto boljim vremenskim uvjetima.

Hrvatsko veleposlanstvo u Parizu u kontaktu je s Kriznim centrom Ministarstva za Europu i vanjskih poslova Francuske koje je potvrdilo da je brod francuske kompanije Bourbon Rhode doživio nesreću u teritorijalnim vodama Martiniquea, priopćio je u subotu navečer MVEP.

Vlasti Martiniquea na Facebooku su objavile da će se u potragu tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak uključiti i nadzorni brod Nacionalne mornarice Ventosa i njegov helikopter Panther.

Jedan od pilota zrakoplova koji su se uključili u potragu posadom u objavi na Facebooku je napisao da je riječ o vrlo stresnoj akciji.

''Danas sam sudjelovao u misiji traganja i spašavanja, izuzetno stresan događaj. Vrlo je teško pronaći bilo što u nemirnom moru. I od trgovačkog broda Excellence zatraženo je da skrene u potrazi za brodom Bourbon Rhode koji je poslao poziv u pomoć nakon što je u njega počelo ulaziti more, vjerojatno zbog toga što ga je uhvatio uragan Lorenzo. Na fotografijama je naša letna putanja i pogled na trgovački brod Excellence'', napisao je pilot Todd Richards.

Izvor: dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij