hren

POSJETITELJI TRIBINE ĆE IMATI PRILIKE ČUTI VIŠE O PRIMJERIMA DOBRE PRAKSE U ODVAJANJU KOMUNALNOG OTPADA
“Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)” naziv je javne tribine koja će se održati 30. rujna (ponedjeljak) s početkom u 18.00 sati u Amfiteatru tri fakulteta, na adresi Ruđera Boškovića 35 u Splitu.

Posjetitelji će imati prilike čuti više o gradovima i općinama – primjerima dobre prakse u odvajanju komunalnog otpada.

Marko Košak, koordinator mreže Zero Waste Croatia i voditelj programa Gospodarenje otpadom u Zelenoj Akciji te je jedan od koautora Analize sustava gospodarenja otpadom Donjeg Međimurja, predstavit će rezultate Analize i preporuke za unaprjeđenje sustava odvojenog prikupljanja koje su usvojili grad Prelog i općine Donjeg Međimurja. Također, predstavit će koncept Centara za ponovnu upotrebu. Zašto su baš ove općine među najuspješnijima u RH u odvojenom prikupljanju i recikliranju? Možemo li njihovo iskustvo „kopirati“ i primijeniti u našem gradu i županiji? Samo su neka od tema i pitanja kojima će se baviti javna tribina.

Ivana Krstulović Baković, voditeljica odjela Prava okoliša u Udruzi Sunce, predstavit će sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Splitu, kako on izgleda danas te kako bi trebao izgledati u budućnosti.

Dodatno, građani će se imati prilike upoznati s pojmovima i funkcijama zelenih otoka i reciklažnih dvorišta.

Tribinu će moderirati Tina Disopra, voditeljica komunikacija i odnosa s javnošću Udruge Sunce a za sve vas nisu u mogućosti doći, biti će osiguran live stream prijenos tribine putem službene stranice projekta: https://otpadnijesmece.split.hr/ i youtube kanala projekta: https://www.youtube.com/channel/UCd8MYa2D07uBliNIjraUBqQ

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij