hren

Hrvatska kontrola zračne plovidbe traži polaznike za osposobljavanje za kontrolore zračnog prometa. Za posao oblasnog radarskog kontrolora otvoreno je 12 mjesta, odnosno traži se 12 polaznika. Za mjesto toranjskog kontrolora traži se do 10 polaznika ukupno na svim lokacijama HKZP-a.

Dakle, traže se osobe koje će se pripremiti za posao, što znači da iskustvo ni obrazovanje nisu uvjet.

Dapače, navedeni su osnovni uvjeti: završena četverogodišnja srednja škola,
aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika, državljanstvo Republike Hrvatske ili druge članice EU-a, godina rođenja od 1991. i mlađi (zbog specifičnosti zanimanja), ​zdravstvena sposobnost (''kategorija 3'' zrakoplovnog osoblja).

Kao prednost stoji sveučilišni preddiplomski studij iz područja zračnog prometa ili sveučilišni preddiplomski studij tehničke struke ili gimnazija ili srednja škola tehničke struke. No, samo kao prednost, ne i kao osnovni uvjet.

Velika odgovornost, ali i dobra plaća

Riječ je o izrazito teškom, odgovornom i stresnom poslu.

"Od kandidata se očekuje posjedovanje izvanredne kompetencije brzog i točnog donošenja odluka, izvanredne sposobnosti pamćenja, percepcije i pažnje, visoke razine koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijenih komunikacijskih vještina, samodiscipline, dobre emocionalne stabilnosti i smirenosti, socijalne zrelosti, visoke tolerancije na stres, sklonosti timskom radu te visoke motivacije za zanimanje kontrolora zračnog prometa", stoji u opisu posla.

Prijave na oglas podnose se zaključno s 9.10.2019. isključivo popunjavanjem e-prijave s priloženim skeniranim dokumentima putem web stranice HKZP-a  www.crocontrol.hr/prijavise

Riječ je o, napisali smo, izrazito stresnom i odgovornom poslu pa ne čudi što je plaća velika za Hrvatske prilike. Kako se lani pisalo, kad su također tražili ljude, plaća je od 24.000 kuna, a može narasti i preko 40.000 kuna neto.

Lani se tako javilo više od 1500 kandidata. Trošak školovanja kontrolora iznosi oko 90 tisuća eura, a traje dvije godine.

Izvor: index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij