hren

Postanite dio svjetske, humanitarne priče, akcije THINK PINK, trke za život, koja će se po prvi puta ove godine, održati u Hrvatskoj i to baš u Splitu, u subotu i nedjelju, 28 i 29.9.2019. godine na splitskoj Rivi.

U organizaciji Županijske lige protiv raka Split, koja već više od pola stoljeća vrijedno i nesebično radi na prevenciji i smanjenu smrtnosti od raka, dođite na utrku Race for the Cure, s ciljem smanjenja smrtnosti od raka dojke.

Naime, Race for the cure – THINK PINK,  je najveći svjetski događaj u borbi protiv raka dojke, a koji se svake godine održava u preko 140 gradova širom svijeta i u kojem sudjeluju milijuni ljudi, nastao sad već davne 1983. godine u američkom gradu Dallasu.

Ciljevi akcije su slavljenje života, smanjenje smrtnosti od raka dojke, promoviranje ranog otkrivanja bolesti, sjećanje na one koji su izgubili borbu protiv bolesti.

Sama trka/šetnja Race for the cure održat će se 29.9.2019. sa startom u 11 sati na Splitskoj Rivi.

Trka/šetnja nije natjecateljskog karaktera, pozvani su svi da daju podršku, i slave život.

Trka je u dužini od 5 km i prolazi kroz srce Splita, dok će šetači prošetati 2 km. Mogu se nositi znakovi podrške, transparenti, trčati ili šetati u ime ili u sjećanje na nekog vama posebnog.

Pink majice nose hrabre dame koje se liječe i koje su pobjedile rak, dok bijele majice nose njihovi podržavatelji.

Brojne poznate osobe podržale su ovu akcije: Tereza Kesovija, Zorica Kondža, Doris Dragović, HNK Hajduk, Danijela Martinović, Izabela Martinović, Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, HNK Hajduk, Dina Levačić, Marijana Batinić, Nataša Janjić, Mirta Šurjak, Ivo Perkušić, Nives Ivanković, Josipa Pavičić Bernandini, Bruno Šimleša, Tedi Spalato,  Antonela Lolić, Marijola Milardović Perić, itd.

Kako se registrirati?
- online preko linka http://www.zlpr.hr/prijava-na-think-pink-utrku

Registracija iznosi 50 kuna, a uplatom se dobiva majica. Za one koje je bolest dotaknula, hrabro i s ponosom nosit će pink majicu, dok će ostali sudionici dobiti bijelu. Majice se mogu preuzeti u subotu 28. rujna na Rivi u šatoru Think Pink, ili radnim danom u uredu Lige od 7 do 15 sati.

Možete se registrirati pojedinačno ili kao team.

Team mogu biti prijatelji, obitelj, suradnici, kolege, članovi kluba... Ono što je najvažnije, tim se sastoji od ljudi koji imaju zajednički interes, pružaju zajedničku podršku. Svi timovi mogu biti uniformirani, nositi nešto svojstveno njima, poruku, transparent, zastavu, kapu, balone, i time dati podršku onima koji se bore protiv raka. Na broj od 10 članova tima, dobijete 1 majicu gratis. Javite im se na 556-476, ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U subotu 28.09..2019 na Rivi će biti organiziran zabavni plesno glazbeni program za djecu tijekom dana, a navečer za odrasle. Svi ste pozvani i dobrodošli.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij