hren

OSIM KUŠČEVIĆA I BIVŠI MINISTAR TOLUŠIĆ IMENOVAN JE NA NOVU FUNKCIJU
Na današnjoj sjednici saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove bivši ministri Tomislav Tolušić i Lovro Kuščević imenovani su na nove funkcije. Tako je smijenjeni Tolušić, kojeg zbog Telegramovog otkrića o sad već čuvenom roštilju istražuje USKOK, sada imenovan voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentranoj skupštini Vijeća Europe, te članom Odbora za poljoprivredu.

Istovremeno, bivši ministar Lovro Kuščević, čiju je ostavku premijer prihvatio nakon afera s nekretninama na Braču kojima se također bavi USKOK, postao je članom Odbora za zakonodavstvo. “Nije cvijet u Odboru za zakonodavstvo”, konstatirao je tom prilikom Silvano Hrelja (HSU) imenovanje Odbora, koje još mora potvrditi i Sabor.

Nova šefica Odbora za obrazovanje

Među imenovanjima Odbora je i ono u kojem se Irena Vuksanović Petrijevčanin (HDZ) imenuje na mjesto predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu zamjenjujući tako dosadašnju predsjednicu i novu ministricu Vesnu Bedeković.

Odbor je također odlučio poslati pismo klubovima zastupnika sa zahtjevom da mu do 15. listopada predlože kandidate za viceguvernera Hrvatske narodne banke (HNB) s obzirom da 25. listopada istječe šestogodišnji mandat Nevenu Barbaroši. Guvernera, zamjenika i viceguvernere HNB-a imenuje Sabor na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje i na osnovi mišljenja saborskog Odbora za financije i državni proračun.

Barbaroša, kojeg je Sabor viceguvernerom imenovao 25. listopada 2013., u HNB-u koordinira poslove iz područja Sektora platnog prometa. HNB ima šest viceguvernera.

Izvor: telegram.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij