hren

PROSVJED ĆE SE ODRŽATI U PETAK, A UČENICI POZIVAJU SUGRAĐANE DA IH PODRŽE
Splitski ogranak globalne učeničke inicijative “Fridays For Future” organizira prosvjed u Splitu koji će biti održan u petak, 20. rujna 2019., ispred HNK u 13 sati.

– Ovim prosvjedom želimo apelirati na globalne probleme ekologije koji se odražavaju na našu malu lokalnu zajednicu – kažu organizatori. – Želimo poručiti vlastima i odgovornima da se prestanu ponašati kao djeca već da se ugledaju na nas, učenike i studente, koji se, kada su svjesni da imaju problem, lako ujedine i zajednički djeluju.

Uz mlade iz inicijative “Fridays For Future”, u suorganizaciji prosvjeda sudjeluje i udruga “Zeleni Dalmacije”, stariji i iskusniji ekološki aktivisti.

– Njihova podrška nam je jako važna kako bismo se osnažili i dalje djelovali, a ne postali robovi konformizma ili upali u zamku pasivnog društvenog mentaliteta – tvrde učenici iz inicijative “Fridays For Future”.

Učenički ekološki prosvjed u Splitu i ovoga će puta biti koordiniran s globalno organiziranom akcijom. Naime, prema najavama, učenici i studenti izaći će na ulicu u više od tri tisuće gradova svijeta.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij