hren

Učitelji i nastavnici u četvrtak prosvjeduju u Zagrebu, zahtijevajući da Vlada poveća koeficijente za plaće u prosvjeti za 6 posto. Sindikalne čelnike primio je premijer Plenković. Sastanak je u tijeku.

Pod vodstvom Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH) i Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), učitelji i nastavnici prosvjeduju kako bi podržali čelnike sindikata u zahtjevu za 6-postotnim povećanjem koeficijenata za plaće.

Premijer Andrej Plenković razgovara u Banskim dvorima s predstavnicima sindikata o njihovim zahtjevima i procjeni situacije s plaćama u sektoru obrazovanja.

Prosvjednici su u Zagreb došli iz raznih dijelova Hrvatske.

"Imam 35 godina staža i plaću 6.800 kuna. To nije dovoljno, ako imate studenticu u kući, za hranu, režije... Spremni smo i na štrajk", kazala nam je jedna učiteljica.

"Prošla sam već jedan štrajk na početku školske godine, neki su roditelji bili ogorčeni, neki su nas podržavali", kazala je.

Profesorica iz Karlovca nam je rekla: "Tražimo veće plaće i bolje radne uvjete. Imam blizu 30 godina staža, plaću 6.700, 6.800. Povećanje od 6 posto značilo bi nam", rekla je.

Prosvjednici su pripremili i listu pjesama koje puštaju tijekom prosvjeda.

Izvor: hr.n1info.com


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij