hren

Hladna fronta tijekom dana premještala se preko unutrašnjosti zemlje i preko sjevernog Jadrana, a navečer je stigla do sjeverne, zatim i srednje Dalmacije.

Fronta je osobito jako pogodila područje od Šibenika do Splita. Bila je praćena olujnim udarima vjetra, a mjerne postaje Crometeo udruge lokalno su zabilježile olujne udare sjeverozapadnog vjetra, odnosno tramontane do 100 km/h.

U vrijeme pisanja teksta najjači izmjereni udar bio je onaj na Zvjezdanom selu Mosor i iznosio je orkanskih 119 km/h. Snažan vjetar lomio je grane, čak i čupao stabla od Čiova do Mosora. Šteta će se znati tek ujutro. Snažan vjetar ponegdje je bio praćen jakim oborinama, a naš čitatelj s Čiova dojavio je pijavicu.

Prolaskom fronte uslijedio je izražen pad temperature zraka. Primjerice, u 22 sata u Splitu je izmjereno 27 Celzijevih stupnjeva, a onda je uslijedio izražen pad temperature. U okolici Šibenika temperatura je pala na 19°C. Ovako snažan vjetar došao je u vrlo nezgodno vrijeme, u središtu turističke sezone, kada se na moru nalazi dosta brodica, pa ostaje nadati se da nevera s olujnim vjetrom na moru nije nikoga iznenadila.

¸

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij