hren

VEĆ OSUMNJIČENA ZA SEDAM POŽARA PREKLANI
Iz Policijske uprave Šibensko-kninske izvjestili su jutros da još traje kriminalistička obrada žene (53) koju se sumnjiči da je u subotu, namjerno, izazvala požar na području Dubrave, a za 15 sati najavili su konferenciju za novinare na kojoj će načelnik Ivica Kostanić i voditelj službe Kriminalističke policije Zdravko Sedlar te Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik iznijeti rezultate istrage.

Čim je iz MUP-a jučer priopćeno da je piromanka uhićena brzo se proširila još nepotvrđena informacija da je riječ o istoj ženi koja je, prije dvije godine, osumnjičena za podmetanje čak sedam požara na području Dubrave od 18. srpnja do 23. srpnja. Sve ih je palila u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svog susjeda improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje. Doznaje se i da je zaposlenica HAC-a koja je, navodno, otišla na posao nakon što je izazvala do sad najveći požar ove sezone.

Policija navodi i da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom obavijestiti javnost.

Podsjetimo, požar je lokaliziran u nedjelju u 18 sati, a kako nije ugašen na požarištu tijekom noći ostali su dežurati JVP Šibenik, DIP Šibenik, DVD Bilice i DVD Perković s 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila.

– Vatrogasci su uložili nadljudski napor, zajedno s vojskom, policijom, građanima koji su pomagali u ovoj bitci s požarom. Pokazana je visoka razina organizacije – od podizanja vatrogasnih snaga iz sedam županija, do uključivanja vojske, policije, sustava civilne zaštite i lokalne samouprave. Požar je stavljen pod kontrolu, a najvažnije je da su sačuvani ljudski životi i imovina – izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica.

Foto: DVD Sibenik
Izvor: sibenskiportal.rtl.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij