hren

DALEKO OD LUKSUZA, ALI BLIZU NOVČANIKA
Gosti u Hrvatskoj novčanik moraju imati nadohvat ruke za sve. Osim smještaja, hrane, pića i izleta, platit će čak i ležanje na vlastitom ručniku. Skupo će ih doći i ostale usluge koje su daleko od luksuza.

Izležavanje na vlastitoj ležaljci ili ručniku pod hladom maslina košta 15 kuna, dok isti užitak na suncu ne treba platiti, Alojz iz Ljubljane potvrdio je tu informaciju. “Kad je ova vrućina ili ideš gore u kućicu ili si u hladovini, bolje da daš onih 10 kuna i u hladu si“, kaže Alojz.

Daniel iz Nizozemske s time se ne slaže. “Možda je za ona mjesta s ležaljkama i pod suncobranom to u redu, ali ako si ispod drveća, mislim da to ne treba platiti“, rekao je Daniel.

Ležaljke, suncobrani i dodatna oprema čisti su luksuz za goste plaža pod koncesijom na Hvaru. Cijene idu od 350 do gotovo 3000 kuna.

Prošle godine na obali ste u novčanik morali posegnuti i želite li baciti smeće, a ove godine osim voća i povrća na zadarskoj tržnici prodaje se i fotografiranje štandova, cijena je 5 eura.

Kada gosti sa svog bankovnog računa požele na bankomatima žele podići direktno kune, mogli bi požaliti. Za podizanje 200 eura, što je otprilike tisuću i pol kuna, naknada je 300 kuna. Samim time sve je odmah skuplje 20 posto.

Želite li koristiti usluge taksija, mogli biste ostati iznenađeni, 13 kilometara vožnje od zračne luke Zadar do centra grada platit ćete osamsto kuna. I s vlastitim vozilom oprez, cjelodnevno korištenje parkinga u Dubrovniku može vas stajati do tisuću i petsto kuna.

Izvor: dnevnik.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij