hren

Danas se održava sjednica Vlade na kojoj će prvi put prisustvovati i novi ministri, nakon prošlotjedne rekonstrukcije.

Na dnevnom redu je Prijedlog uredbe o općim pravilima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave te Prijedlog zaključka u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše".

Podsjetimo, inicijativa je prikupila više od 740 tisuća potpisa građana protiv mirovinske reforme i odlaska u mirovinu sa 67 godina.

Novi ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, koji je preuzeo resor, najavio je obnovu socijalnog dijaloga sa sindikatima koji su tražili smjenu njegova prethodnika Marka Pavića.

No predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever kazao je da "pozivanje na socijalni dijalog kad je riječ o referendumu o izmjenama mirovinskih zakona ništa ne mijenja. Vrijeme pregovora je prošlo, jedino je preostao referendum", ustvrdio je Sever.

Skupili smo potpise pa nema veze je li došao novi ministar rada i mirovinskog sustava - ljudi su nas obvezali svojim potpisima, ne samo sindikate nego, predajom potpisa u Sabor, i vlast. kaže Sever.

Izvor: hr.n1info.com


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij