hren

DOK DRUGI ZBRAJAJU MINUSE
U Splitu je u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno 12 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, a porasti se nastavljaju i u srpnju, priopćili su u ponedjeljak iz splitske Turističke zajednice (TZ)

Od početka godine do kraja lipnja ostvareno je 327.865 dolazaka i 853.646 noćenja, a u prvih 15 dana srpnja 88.466 dolazaka i 280.662 noćenja, što je porast od šest posto u dolascima i isto toliko u noćenjima.

Direktorica splitskog TZ-a Alijana Vukšić kaže da je u tjednu festivala Ultre, prema podatcima sustava eVisitor, na području Splita ostvareno 49.591 dolazak i 166.542 noćenja, a ako se ti podaci usporede s prošlogodišnjom Ultrom, i tu je ostvareno povećanje od 10 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima.

'Kada govorimo o popunjenosti svih smještajnih kapaciteta, ona iznosi 60 posto, što je za četiri posto više u odnosu na tjedan festivala Ultra Europe u prethodnoj godini, a najbolja popunjenost zabilježena je u objektima visoke kategorije s četiri i pet zvjezdica. Grad Split je u ovu turističku sezonu ušao s 45 otvorenih hotela, pri čemu je u ovoj godini otvoreno sedam novih manjih i većih hotelskih objekata, što je najviše novootvorenih hotela u jednoj godini u Splitu u ovom desetljeću', ustvrdila je Vukšić.

Split od ove godine ima i deset novih hotela s četiri i pet zvjezdica, istaknula je Vukšić i nastavila da su njihovim stavljanjem na tržište povećani hotelski kapaciteti za deset posto te da su gotovo stopostotno popunjeni. Gostima u Splitu sada na raspolaganju 3641 krevet u hotelima, odnosno 320 hotelskih kreveta više nego lani koji su već odavno rezervirani, a završni radovi trebali bi ove ili iduće godine biti gotovi na još nekoliko novih hotelskih objekata koji će imati ukupno oko 1200 kreveta u hotelima s četiri ili pet zvjezdica.

'Smještajni kapaciteti u obiteljskom smještaju u Splitu ove godine rasli su najmanjom stopom u proteklih pet godina i njihovi kapaciteti su za pet posto veći nego lani. Ove je godine na tržište stavljeno pet posto više postelja, odnosno 1271 novi krevet u privatnim stanovima, apartmanima i sobama. Ulaganje u podizanje kvalitete smještaja u domaćinstvima evidentno je i u činjenici da u kategoriji od četiri i pet zvjezdica u domaćinstvima u Splitu sada ima ukupno oko četiri tisuće postelja', rekla je Vukšić.

U Splitu je po njezinim riječima ove godine na tržište stavljeno ukupno 24.614 kreveta u obiteljskom smještaju, pa sada u svim smještajnim objektima grad raspolaže s 34.374 kreveta.

Izvor: tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij