hren

TRAJE SASTANAK VRHA HDZ-A
Prema neslužbenim informacijama koje su se pojavile u medijima, iz Vlade – osim Kuščevića, Gorana Marića i Pejčinović Burić, koja jedina nije otišla zbog afera – izlaze Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac i Nada Murganić. Te su informacije iz krugova HDZ-a do Telegrama došle nešto iza 18 sati.

Također neslužbeno, doznajemo da će Tolušića na čelu Ministarstva poljoprivrede zamijeniti državna tajnica u tom ministarstvu, Marija Vučković, dok se saborska zastupnica Vesna Bedeković spominje kao zamjena za Murganić na čelu Ministarstva za demografiju i socijalnu politiku.

Na čelo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije umjesto Žalac navodno dolazi Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskoga sustava koji je bio među onima koji su se spominjali kao potencijalni ministri na odlasku, no očito će preživjeti čišćenje. Njega će na dosadašnjoj poziciji zamijeniti, opet navodno, dosadašnji šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović.

Traje sastanak

Upravo traje sastanak vrha HDZ-a na kojem Plenković napokon otkriva rekonstrukciju Vlade. Pri dolasku u središte HDZ-a okupljenim novinarima poručio je samo da je sve gotovo. “Sve je gotovo, sve ćete čuti”, rekao je šef HDZ-a. Dodao je, u svom stilu: “Ne bojte se”.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke danas se sastalo u 18,30 sati u sjedištu HDZ-a kako bi im Plenković otkrio imena ministara koji odlaze i onih koji će ih zamijeniti. Nakon Predsjedništva HDZ-a, kako doznaje N1, u planu je sastanak koalicijskih partnera koji bi trebao početi u 20 i 30 sati.

Cjelodnevne konzultacije

Danas su na konzultacijama o najavljenoj rekonstrukciji Vlade u Banskim dvorima sudjelovali premijer, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić i savjetnik premijera Robert Kopal.

Ono što se službeno zna jest da odlaze ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će postati glavnom tajnicom Vijeća Europe, te ministri uprave Lovro Kuščević i državne imovine Goran Marić, koji su podnijeli ostavke zbog afera s nekretninama i zemljištima.

Izvor: telegram.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij