hren

U srijedu, 3. srpnja, u 12 sati, HGK – Županijska komora Split organizira Okrugli stol o gospodarenju građevnim otpadom, koji će se održati u Vijećnici.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Sekcijom Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu ŽK Split organizira okrugli stol koji će okupiti predstavnike gospodarstva, akademske, lokalne i regionalne zajednice te ostale zainteresirane dionike radi poticanja dijaloga i razmjene dobrih praksi kojima bi se održivi sustav gospodarenja građevnim otpadom što prije unaprijedio.

Veliki izazov u Republici Hrvatskoj predstavlja uspostava cjelovitog sustava gospodarenja građevnim otpadom te njegova snažnijeg usmjerenja na recikliranje i ponovno korištenje vrijednih sirovina. Uspostava reciklažnih dvorišta prioritet je navedenog unaprjeđenja, kao i sustav u kojem će odlaganje građevnog otpada biti dostupno na ekonomski opravdan način za sve dionike sustava. Promoviranje odgovornog postupanja s građevnim otpadom i očuvanje neobnovljivih resursa primarni je cilj ovog skupa.

Za sudjelovanje na okruglom stolu potrebno je popuniti online obrazac u nastavku, najkasnije do utorka, 2. srpnja.

Kontakt-osoba u ŽK Split jest Ana Marija Puzić, koordinatorica za industriju i IT te energetiku i zaštitu okoliša, telefon: 021/321 139, elektronička pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij