hren

Zbog nove prometne regulacije koja je na snazi u Gradskoj luci i na njezinim prilazima, za sada, na svu sreću, ne pati javni gradski prijevoz. Naime, kako nam je kazao Miroslav Delić, direktor "Prometa", sve kritične točke na autobusnim linijama koje prolaze ovim dijelom prelaze se bez većih problema u odnosu na lanjsku situaciju, kada su pojedini autobusi kasnili i po sat vremena!

Prva kritična točka koja je prošlog ljeta zadavala glavobolje i vozačima i putnicima bila je Zagrebačka ulica, odnosno gužve i zastoji koji su se događali na toj prometnici za vrijeme turističke sezone.

– Zbog onemogućavanja prometa iz Tolstojeve ulice u Zagrebačku, ali i bolje kontrole prolaska vozila u Livanjskoj, sada nema više čepova kao što je to bio slučaj prošle godine. Međutim, u Zagrebačkoj imamo velikih problema s nepropisnim zaustavljanjem i parkiranjem na autobusnim ugibalištima, koje Grad pokušava riješiti češćim kontrolama redara. Ista nam je situacija i na novoj autobusnoj stanici u Bijankinijevoj ulici, gdje se često zaustavljaju osobna vozila i drugi autobusi. Druga kritična točka nove regulacije je most na Bačvicama, gdje se povremeno stvaraju manje gužve – navodi Delić.

U svakom slučaju, zbog svega navedenog, prvi čovjek splitskoga javnog prijevoznika kaže kako nema potrebe mijenjati postojeći vozni red autobusa, koji u pravilu ne kasne.

– Činjenica je da imamo za kilometar dužu trasu, ali je protočnija nego lani – ustvrdio je naš sugovornik.

Delić nam je otkrio kako će se sredinom sljedećeg tjedna znati tko je isporučitelj novih 18 autobusa koji se nabavljaju preko ITU mehanizama za splitsku aglomeraciju, nakon što se detaljno pregleda sva opsežna dokumentacija nakon što su otvorene ponude.

No, prije toga valja podsjetiti kako bi 34 nova vozila nabavljena novcem iz EU fondova u sklopu projekta "No regret" trebala stići na splitske ulice u drugoj polovini kolovoza ove godine.

Nova trasa 'četrnaestice'

U razgovoru s Delićem doznali smo da bi linija broj 14 uskoro mogla promijeniti trasu, i to tako da iz Dubrovačke ulice više ne bi skretala desno u Zvonimirovu i dalje nastavljala prema HNK-u, već bi skretala lijevo u Poljičku te nastavljala Velebitskom prema Žnjanu i Duilovu. U tom bi dijelu koristila trasu kojom vozi linija broj 15, tako da bi "Prometov" autobus na ovoj liniji vozio žnjanskim platoom, sve do zadnje stanice "petnaestice", odnosno okretišta na Duilovu ispred hotela "Zagreb".

Izvor: slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij