hren

SPEKTAKL NA LOKACIJI SNIMANJA “GAME OF THRONES”
Praizvedba predstave je 28. lipnja (petak) s početkom u 21:30 sati, a zbog golemog interesa publike već je dogovorena ponovna izvedba 29. lipnja (subota) s početkom u 21:30.

Prostor bivšeg kamenoloma, na samoj granici Žrnovnice i Podstrane, ugostit će do sada neviđeni kazališni spektakl s radnjom koja se odvija u ranom srednjem vijeku. Amaterska kazališna družina – udruge “Žrvanj” iz Žrnovnice i udruge “Artorius” iz Podstrane gotovo godinu dana pripremaju predstavu “Legenda o Arturu i Zmaju”, koja se sastoji od šest činova i ukupnog trajanja oko sat i pol.

Na prostoru na kojem su snimane scene planetarno popularne serije “Igre prijestolja“, po prvi put se postavlja kazališna predstava koja uključuje spektakl na čak dvije scene sa živim konjima, kočijom, gromovima i munjama, čak dva čarobnjaka, Arturovim i Zmajevim vojnicima, i bezvremenskom ljubavlju koja povezuje dva različita svijeta. U predstavi glumi 20 glumaca amatera na dvije scene (Arturov dvor i Zmajev dvor). U predstavi sudjeluje Konjički klub “Dalmatia Equino” sa svojih 8 konja i 6 konjanika koji glume vojnike na dvorovima. Posebna rimska bojna kola u dvopregu dovoze glumce pred publiku! Članovi udruge “Ritam srca” plešu i bubnjaju na Zmajevom dvoru. Praizvedba predstave je 28. lipnja (petak) s početkom u 21:30 sati, a zbog golemog interesa publike već je dogovorena ponovna izvedba 29. lipnja (subota) s početkom u 21:30.

U predstavi glumi 20 glumaca amatera na dvije scene (Arturov dvor i Zmajev dvor). U predstavi sudjeluje Konjički klub “Dalmatia Equino” sa svojih 8 konja i 6 konjanika koji glume vojnike na dvorovima. Posebna rimska bojna kola u dvopregu dovoze glumce pred publiku! Članovi udruge “Ritam srca” plešu i bubnjaju na Zmajevom dvoru. Praizvedba predstave je 28. lipnja (petak) s početkom u 21:30 sati, a zbog golemog interesa publike već je dogovorena ponovna izvedba 29. lipnja (subota) s početkom u 21:30.

Posebnost ove predstave je da su svi glumci i organizatori volonteri koji ovim projektom žele obogatiti i osvijetliti kulturni identitet žitelja ovog dijela Dalmacije o praslavenskim korijenima (bogovi u Slavena) i značaju rimskog vojskovođe Luciusa Artoriusa Castusa iz sv. Martina u Podstrani. Sve kostime osmislili su i izradili volonteri.

Kratki opis:

3 čina igraju se na Arturovom dvoru koji smještamo u rani srednji vijek – Artur je potomak Luciusa Artoriusa Castusa, velikog rimskog vojskovođe, rođenog i pokopanog u sv. Martinu u Podstrani (rimski Pituntium).

3 čina igraju se na dvoru Zmaja-Velesa – dvoru praslavenske mitologije. Slavenski svećenik Žrec-Crnovir sluša i pokorno uslišava zahtjeve svog boga Velesa, prinosi mu darove, odlazi u drugi svijet po djevojku koju Zmaj-Veles želi, otima je za njega i ulazi u svoj posljednji boj s čarobnjakom Merlinom…

6 činova na dvije scene u prirodnom amfiteatru kamenog Peruna
6 konjanika boga Velesa progone Arturovog vojnika pred očima gledatelja
6 bubnjeva daju ritam nesputanom plesu djevojaka pred pećinom Zmaja Velesa
6 čaša vina pije Artur i mačem oslobađa duše ratnika Čarobnjak Merlin zaziva Peruna i vodi vas u božanski boj sa slavenskim svećenikom Žrecom, mudrac Tahir dovozi se u dvopregu pred prvi red publike…
Autorski projekt Kazališne družine udruga “Žrvanj” i “Artorius”

Glume: Ivo Bedalov Abesinac, Frane Bebić, Slavoljub Popadić Slavko, Siniša Nosil, Ivan Jozinović, Ana Žižić, Maja Vidović, Kažimir Marin, Korina Lisić, Max Nikolić, Tina Kovačić i Davor Ljubičić. Djeca: Tonia Volarević, Luka Kovačić, Luka Marin i Leon Babić.
Vojnici: Hrvoje Čagalj, Dario Stipica, Marin Munivrana, Duje Karaman, Ivan Vuković, Jure Rakuljić, Zlatko Brkljač, Frane Đikić, Martina Mudnić, Jasmina Hladnik, Marietta Zeljko, Ema Listeš i Katarina Mihanović.
Glas Zmaja – Velesa: Zdeslav Mišurac
Inspicijentica: Davorka Roje
Glazba Zmajev dvor: Udruga „Ritam srca“ i Marko Aljinović
Konji: Udruga „Dalmacija Equino“ Veliko hvala na stručnoj pomoći: Tahir Mujičić, Zoran Kelava, Martina F. Kartelo Ideja, scenario, režija, kostimi, scenografija: Slavoljub Popadić Slavko, Ivica Lolić, Dalila Vukušić

Kako do karata?

Karte su u prodaji po cijeni od 70,00 kn, djeca do 10 godina besplatno.
Online prodaja: www.croatia-tickets.com.

Od petka 21.06. na sljedećim prodajnim mjestima:
Split: Music Club “Pino” Zenta, Club “Bačvice”, Procaffe – Spinut, Caffe Roma
Stobreč: Camp “Stobreč-recepcija”
Podstrana – Žrnovnica: Antoničin mlin, Caffe Fontana, Caffe IN, Caffe MK (Mutogras) Sve informacije o mjestu održavanja, parkiralištu, putu do kamenoloma itd na fb eventu.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij