hren

OBJAVA NA FACEBOOKU
Skladatelj i pjevač Miroslav Škoro u nedjelju u devet sati objavio je na svojoj facebook stranici odluku o svojoj kandidaturi za predsjednika Republike.

Obraćajući se putem video poruke rekao da će njegov prvi potez biti upućivanje prijedloga za promjenu Ustava, a njegov program je savez s narodom. Želi vratiti povjerenje u instituciju predsjednika RH.

- Hrvatskom danas vlada kontrolirani stranački sustav u kojemu se na vlasti izmjenjuju dvije najjače stranke sa svojim trgovačkim partnerima.

Političke elite potpuno su se otuđile od naroda, bahatost i arogancija idu toliko daleko da se raznim smicalicama i manipulacijama ne dopušta održavanje referenduma.

Naši sinovi i kćeri odlaze iz Hrvatske jer više ne žele živjeti u državi u kojoj spirala mržnje i netolerancije nagriza njezine same temelje.

 U takvim okolnostima, Hrvatska treba predsjednika koji će biti oruđe naroda za odlučni zaokret, zato sam donio odluku da ću se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske, a srž moga programa je savez s narodom, nasuprot vladavini stranačkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkog tijela.

Želim biti narodni predsjednik i samo ću vama polagati račune - rekao je Škoro u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu.

- Ne želim biti predsjednik, kako vele, fikus, nego predsjednik koji će imati dovoljno ovlasti za provođenje onih politika za koje će me narod izabrati. Ovo su te ovlasti:

1. Raspisivanje referenduma - predsjednik mora imati pravo raspisivanja referenduma bez suglasnosti premijera

2. Zakonodavni referendum - naime, ako narod na referendumu usvoji zakon koji na taj način predloži predsjednik, taj zakon stupa na snagu

3. Sazivanje sjednice Vlade - predsjednik mora imati pravo sazvati sjednicu Vlade i njome predsjedavati

4. Privremeni veto - predsjednik mora imati pravo nepotpisivanja zakona do odluke Ustavnog suda

5. Predlaganje kandidata za suce Ustavnog suda - predsjedniku se treba omogućiti da on Saboru predlaže suce, a ne da oni budu rezultat međustranačkih kompromisa

Ja vam neću obećati da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama na svijetu, ali jamčim vam da ću sve svoje intelektualne i poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju države - za mene Hrvatska nije slučajna država i dokazat ću da je itekako uspješan projekt koji su ugrozili nesposobni političari - rekao je predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

Škoro je skladatelj, aranžer, producent i pjevač.

Diplomirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje je i rođen 1962. godine,.

Od 1995. do 1997. godine obnašao je dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj.

Kandidirao se na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor 2007. te postao saborskim zastupnikom HDZ-a.

Nekoliko godina kasnije poukao se iz politike te se, osim pjevačkom, bavi i uspješnom poduzetničkom karijerom.

Izvor: slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij