hren

POTENCIJALNO JE RIZIČNO
S ljetnim mjesecima mijenjaju nam se i navike pa iz zimske obuće ulazimo u onu komforniju.

Mnogi vozači sjedaju u auto u natikačama, japankama ili bosi čime ugrožavaju svoju sigurnost ili drugih sudionika u prometu.

Zanimalo nas je da li su za takve vozače predviđene sankcije, odnosno novčane kazne. Upit smo poslali PU međimurskoj. 

- Propisom kojim se direktno i posebno uređuje sigurnost u cestovnom prometu („lex specialis“), konkretno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zakonodavac nije predvidio sankcije za vozače koji bi bosi, u japankama, natikačama, klompama, cipelama s visokom petom ili nekoj drugoj neadekvatnoj obući, upravljali motornim vozilima. 

Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom. Upravljanje neadekvatnom obućom potencijalno je rizično, kako za samog vozača, pa tako i za ostale sudionike u cestovnom prometu. 

Svaki od sudionika u cestovnom prometu svojim primjerenim ponašanjem, poštivanjem prometne kulture, pojedinačno doprinosi podizanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Stoga, potrebno je pridržavati se svih propisanih, pa tako i preporučenih uvjeta za sigurnu vožnju - stoji u odgovoru glasnogovornika Radovana Gačala.

Izvor: emedjimurje.rtl.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij