hren

HNS-u sigurno nije bilo ugodno gledati navalu Milana Bandića na ministricu iz njihove kvote. Sada kada je ta prijetnja otklonjenja fokus se u potpunosti može prebaciti na još jednu inicijativu iz resora obrazovanja. Veće plaće za prosvjetne radnike.

Za oko 600 kuna veća plaća prosvjetarima od iduće godine. Novi je to HNS-ov akcijski plan na koji, nakon Škole za život, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak stavlja poseban fokus. 

"Sada je vrijeme da ozbiljno pristupimo tome da se i ovaj nesrazmjer plaća učitelja i nastavnika u smislu koeficijenata također riješi i moj je prijedlog i zahvaljujem HNS-u na podršci da se to koalicijski na taj način i profilira ta tema da se od jeseni krene odmah s povećanjem koeficijenata za 4 posto, a onda od iduće godine još dodatnih 2 posto", pojasnila je ministrica Divjak.

To bi proračun za 2020. godinu teretilo za dodatnih 354 milijuna kuna, a predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić šturo i u prolazu tvrdi: "Ja sam uvijek za povećanje plaća"

Dio HDZ-ovaca na tu temu nema komentar pod izgovorom da još ništa nije usuglašeno s resornim ministarstvima, dok HNS uzvraća - ravnopravni smo u Vladi.

"Razgovaralo se i obavijestilo resorne ministre i Zdravka Marića i Marka Pavića i premijera Andreja Plenkovića. Vjerujem da će podržati naš prijedlog", kaže Milorad Batinić, saborski zastupnik HNS-a. 

Dio oporbe podržava inicijativu, no iznos od par stotina kuna povećanja smatraju smiješnim.

"Prosvjetni djelatnici su oni koji moraju iznijeti reformu iako je ja nažalost nigdje ne vidim. Mislim da se radi o predizbornom spinu HNS-a, no ukoliko se odluče na to aposlutno ćemo ih podržati jer ponavljam, prosvjetari su stup društva, stup budućnosti i za njih mora biti novaca, ali ne 100 ili 200 kuna, nego ponavljam barem 50 posto veće plaće", mišljenja je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Izvor: hr.n1info.com


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij