hren

GRADONAČELNIK BILIĆ NAJAVIO JE KAKO ĆE TRG ISPRED RIBARNICE BITI DOVRŠEN ZA DESETAK DANA
Na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u ponedjeljak usvojene su sve točke dnevnog reda, uključujući i Izvještaj o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja 2018. - 31. prosinca 2018., Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Trogira za 2018., Prijedlog odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje u Trogiru, Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture....

Usvojena je i važna nagodba s RBA bankom kojom će se dugogodišnji spor, nastao zbog neisplate kredita iz 2008. godine, koji je svojevremeno bio nenamjenski trošen, riješiti dogovorno te neće doći do prisilne naplate. Usvojen je i projekt izgradnje lučice Lokvice, zajedničkim snagama Grada, Udruge i Županije kojim će se dobiti plaža i 200 novih vezova za domicilno stanovništvo.

Također, izabrani su i članovi i zamjenici Savjeta mladih Grada Trogira. To su: Lucija Rožić (Nina Bilić), Marija Rožić (Marin Restović), Sara Vukman (Vjeko Hrabar), Marija Čarija (Petra Pavković), Petra Glasnović (Ivana Glasnović), Ivan Perković (Marin Perković), Luka Rožić (Vinko Tomaš).

Na aktualnom satu vijećnike je zanimalo može li Grad osigurati sredstva za udžbenike za djecu s posebnim potrebama. Dogradonačelnica Ruža Kovačević Bilić objasnila je da škole trebaju Gradu dostaviti potrebe vezano za učenike koji rade po posebnom programu, a potom će Grad odobriti tražena sredstva. Navedeni udžbenici trenutno su u izradi u resornom Ministarstvu, a do početka sljedeće školske godine trebali biti osigurani učenicima kojima su potrebni.

Gradonačelnik Ante Bilić objasnio je razloge kašnjenju radova na trgu ispred ribarnice i postavljanja moloka.

-Radovi ispred ribarnice kasne zbog 23 kišna dana u posljednjem periodu, a zbog čega nije bilo moguće postavljati kamene ploče. Zatražili smo od izvođača da pojačaju ljudstvo i ako vrijeme bude dobro, kroz 10-ak dana će trg biti dovršen. Ako ne, naplatit ćemo penale sukladno ugovoru kao što smo ih naplatili i zbog kašnjenja radova na DV Maslina. Što se tiče moloka – modernih spremnika za otpad, pojasnio je gradonačelnik, radovi su se oduljili jer se prilikom iskapanja naišlo na arheološka nalazišta, odmogla je i kiša, ali bit će u funkciji sljedeći tjedan. Potvrdio je kako od 15. lipnja do 15. rujna traje zabrana građevinskih radova u svim mjesnim odborima osim u Planom.

Županijskim cestama uputit će se zahtjev da se što prije postavi signalizacija u Ulici kralja Tomislava na Čiovu, a novost je i ta da će do sljedeće godine Saldun postati prava gradska plaža. U pripremi je dokumentacija za njeno uređenje.

-Saldun je prva turistička zona i najbliže je gradu te je vrijeme da ga se temeljito uredi nakon što se godinama puno više ulagalo u sjevernu obalu Čiova. Potrebe su ogromne, ali procedure su takve da ništa ne ide preko noći. Moram istaknuti da smo ove godine uložili milijun kuna u plaže – napomenuo je gradonačelnik.

Trogirska foša na sljedećoj županijskoj skupštini bit će predložena da se proglasi lučkim područjem za što je pripremljen elaborat. Drugi dio projekta je rekonstrukcija koja bi trebala započeti nakon turističke sezone. Novosti oko vodoopskrbe Drvenika su te da će se do kraja godine ishoditi građevinske dozvole, a ovih dana bit će ishođene lokacijske. S obzirom na to da je financiranje već dogovoreno, uskoro će biti osigurani svi preduvjeti da kroz dvije i pol-tri godine otoci dobiju vodu.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij