hren

Nakon nedjelje, izložba "Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu" bit će premještena u atrij zgrade Gradske uprave.

Zbog najavljenih vremenskih neprilika za četvrtak, koncert rock grupe Vatra na Rivi u čast proslave Dana splitskih branitelja i prisjećanja na pravi Dan državnosti odgođen je za danas (nedjelju, 2. lipnja) u 20 sati, a nakon njega u 22 sata uslijedit će i veličanstveni vatromet. Danas se na Trumbićevoj i Branimirovoj obali otvara i izložba “Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu” i TT zbora HRVATSKE VOJSKE i MUP-a. Ovom prilikom građani mogu razgledati i brodove Hrvatske ratne mornarice te borbena sredstva Hrvatske kopnene vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Nakon nedjelje, izložba “Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu” bit će premještena u atrij zgrade Gradske uprave (Banovina), gdje će je građani moći razgledati do 10. lipnja 2019. godine.

Ovogodišnji program Dana hrvatskih branitelja grada Splita u spomen na Domovinski rat započeo je u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u 9 sati, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Lovrinac (Groblju branitelja te Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu). Potom je uplitskoj prvostolnici, katedrali sv. Dujma služena sveta misa zadušnica, a vijenci su položiteni i u Parku branitelja.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij