ANALIZIRA BORIS MIŠEVIĆ
Naše istraživanje pokazuje što bi se moglo dogoditi ako referendum doista bude bio raspisan.

Nakon objave rezultata istraživanja o rejtingu stranaka i političara za Europske izbore, te istraživanja o preferencijama kandidata u utrci za Pantovčak, danas ekskluzivno - u suradnji s Promocijom plus objavljujemo i rezultate istraživanja o referendumu "67 je previše".

Iako još uvijek ne znamo hoće li se skupiti dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma, to ćemo znati brzo, ali naše istraživanje pokazuje što bi se moglo dogoditi ako referendum doista bude bio raspisan.

Dakle, glavni dio istraživanja je ovaj koji pokazuje kako bi većina građana izašla na referendum, točnije njih 54,4 posto, dok referendumu ne bi pristupilo njih 37,5 posto. 8,1 posto građana još uvijek ne zna bi li pristupilo referendumu ili ne.

Većina njih, 57,1 posto, je za promjenu postojećeg Zakona po kojem bi se u punu mirovinu išlo s 67 godina i podržavaju sindikalni smjer. 

25 posto podržava reformu Vlade

Protiv promjene je 25,3 posto odnosno 25,3 posto podržava reformu Vlade koja pokušava smanjiti ogromnu proračunsku rupu koja nastaje jer se više isplaćuje nego uplaćuje u mirovinski sustav.

13,2 posto građana još uvijek ne zna koju stranu zauzeti. 

Razlozi onih koji su za: Njih 60,4 posto smatra da je previše raditi do 67. godine te da je novi Zakon nepravedan prema mladima.

Neki i smatraju da živimo kraće u Hrvatskoj nego u zemljama u kojima se radi do 67 godine.

Oni pak koji su protiv, drže kako trebamo više raditi ako želimo veće mirovine te da ima poslova koji se mogu raditi do 67 godine a neki drže i da je sindikalna akcija čista politika a ne borba za radnike.

Napomena: Istraživanje je provedeno od 30. travnja do 6. svibnja na uzorku od 1300 ispitanika iz cijele Hrvatske. Standardna statististička pogreška iznosi plus-minus 2.77 posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto. Novi rezultati CRO Demoskopa slijede za točno mjesec dana.

Izvor: vijesti.rtl.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada