hren

HOĆEMO LI RADITI DO 67.?
Sindikati su danas u Zagrebu objavili koliko je potpisa prikupljeno za raspisivanje referenduma kojim bi se spriječilo produljenje roka za umirovljenje na 67 godina života. Skupljeno je više od 306.000 potpisa, dok za raspisivanje referenduma treba 373.000 potpisa, što znači da imaju još četiri dana za prikupljanje 67.000 potpis.

 

'Prikupili smo podatke s potpisnih mjesta, ali još uvijek nemamo sve podatke. Oni još pristižu i želimo poručiti da je odaziv nešto bolji nego prije dva dana, ali nije dovoljno dobar', rekli su u sindikatu.

U ovom trenutku, kažu, osjeti se napredak ponajprije zbog volje građana i lijepog vremena. Volonteri se trude držati otvorenima potpisna mjesta, ali je to vrlo teško. Dodaje se kako se sindikati nalaze u političkom 'cušpajzu'. Primjerice u Sisku, u kojem je na vlasti SDP-ova gradonačelnica, dozvoljeno je skupljanje potpisa samo na jednom mjestu. Isto tako, u Varaždinu nije dopušteno prikupljanje potpisa na javnim površinama.

Sindikalac Vilim Ribić dodao je kako je sada ključno imati što više volontera: 'Građani nas traže, a fale nam volonteri. Tražimo građane da nam se jave i da finiš utakmice odradimo kao Liverpool protiv Barcelone. Trebaju nam ljudi koji će stajati na štandovima.'

'Vrijeme je ključno. Jučer smo imali tisuću potpisa na jednom mjestu, a presudni su trenuci. Ovi nije bitka sindikata protiv Vlade, nego bitka istine protiv laži. Možemo odlučivati o nečemu i možemo stisnuti vlast', rekao je Ribić i nastavio:

'Demokracija ne može funkcionirati ako nema neovisno pravosuđe. Izjave predsjednika Ustavnog suda nešto su na što smo već navikli. Ustavni sud nije mjesto pravne pouzdanosti, to je sud koji se vodi političkim kriterijima. To je sud koji si daje pravo da tumači ekonomsku politiku.'

Izvor: tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij