hren

STIŽU UPLATNICE
Lijepe vijesti stižu građanima iz splitske komunalne tvrtka “Vodovod i kanalizacija”!

Potrošačima na adrese šalju umanjene mjesečne račune za vodu, a razlog smanjenja iznosa je lanjsko zamućenje vode. Naime, 13 dana je tijekom 2018. godine došlo do zamućenja vode, pa su ViK-ovci prema novim uvedenim parametrima, morali dodatno osiguravati opskrbu vodom cisternama, te građane obavještavati o obvezi prokuhavanja pitke vode za dojenčad i starije, bolesne osobe, a sve kao preventivne mjere.

No, srećom (većih) poteškoća za zdravlje građana nije bilo.

Stoga će korisnici vodovodne mreže, iz četiriju gradova i devet općina, koliko ih pitkom vodom opskrbljuje ViK, sada platiti manje iznose za mjesečnu potrošnju. Radi se o iznosima od minimalno pet pa i do više od tisuću kuna, naravno ovisno o vlastitoj potrošnji.

Tako prema izračunu, građaninu koji je imao potrošnju 22 kubika vode, račun će biti manji za 16 kuna, te će za tekući mjesec, prema očitovanju od 11. ožujka do 11. travnja, platiti umanjeni račun od 261,99 kuna.

U drugom primjeru računa za razdoblje očitanja od 20. ožujka do 18. travnja, gdje je potrošeno 701 kubik vode, umanjenje računa je naravno puno veće. Ušteda za ovaj mjesec, zbog mutne vode lani, tako je 749 kuna. Korisnik će na kraju svoju potrošnju vode platiti 7.890,03 kune.

A kako je u provedbi projekt gradnje infrastrukture za pročišćavač vrijednosti oko 100 milijuna kuna, svi se nadaju, i građani ali i ViK-ovci, kako će se u dogledno vrijeme i dalje piti zdrava, te zahvaljujući budućem pročišćavaču i - bistra voda.

Izvor: slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij